Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Кіровоградщині двоє поліцейських врятували життя чоловіка
Опубліковано 30 липня 2019 року о 11:52

Громадянина, який знепритомнів, по дорозі на виклик помітили працівники Добровеличківського відділення поліції, негайно викликали карету швидкої, надали домедичну допомогу та вдало провели реанімаційні заходи. До приїзду лікарів врятований ними чоловік почав дихати самостійно.
Пригода сталася в селищі Добровеличківка вчора, 29 липня, близько 12-ї години. Нарядом поліції у складі поліцейського групи реагування патрульної поліції старшого сержанта Павла Сніжкова та дільничного офіцера лейтенанта Максима Тимка під час виїзду з населеного пункту був помічений громадянин, який лежав на узбіччі дороги.
Зі слів перехожих, чоловік їхав на велосипеді, потім впав набік і вже не підводився.
Не зволікаючи ні хвилини, поліцейські взялися надавати йому допомогу. Оскілки потерпілий не дихав, йому довелося проводити непрямий масаж серця та штучну вентиляцію легень.
У результаті вжитих заходів правоохоронцям ще до приїзду швидкої вдалося повернути потерпілого до життя.
Нині чоловік перебуває у реанімаційному відділенні районної лікарні. Його стан стабільно тяжкий, однак він має серйозні шанси на одужання.
За словами лікарів, заходи з реанімації поліцейськими було проведено вчасно і на досить високому професійному рівні. У ситуаціях, коли рахунок йде на секунди, будь-які зволікання могли б закінчитися для 60-річного чоловіка трагічно.


Про свій вчинок поліцейські говорять скромно. Наголошують, що допомога людям – це їх робота, тож не вбачають у власному вчинку нічого особливого. У свою чергу, хлопці висловлюють подяку колегам із тренінгового центру поліції області за хороші знання та практичні навички з медичної підготовки.
- У таких випадках у нас немає права на помилку. Якщо від тебе залежить чиєсь життя, відчуваєш на собі відповідальність, а тому кожен крок і дія мусять бути правильними. Хороші практичні навички – це можливість виконати свій обов’язок і тим врятувати. Добре, що нам це вдалося, – говорить Максим Тимко.


Сьогодні, 30 липня, під час наради в Головному управлінні поліції області за професійні дії поліцейські Добровеличківського відділення отримали заохочення від керівництва поліції області та відомчої профспілкової організації. Відзнаки та премію правоохоронцям у присутності колективу вручили заступник начальника ГУНП в області Руслан Горяченко та голова Профспілки Валерій Шевчук.

Історія з порятунком життя мешканця Добровеличківського району стала другою за поточний місяць. Раніше працівникам Олександрійського відділу поліції вдалося врятувати життя своєму колезі, якому стало зле внаслідок серцевого нападу.

Сектор комунікації
поліції Кіровоградської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux