Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Кіровоградщині поліцейські врятували життя колезі, в якого під час несення служби стався серцевий напад
Опубліковано 22 липня 2019 року о 15:48

Миттєво зреагувавши на ситуацію, напарник правоохоронця, разом із іншим нарядом групи реагування патрульної поліції почали надавати поліцейському першу домедичну допомогу. За тим розпочали реанімаційні заходи: штучну вентиляцію легенів та непрямий масаж серця. Злагоджені і професійні дії поліцейських надали змогу чоловіку дочекатися приїзду швидкої та з подальшим втручанням лікарів – зберегли життя 46-річному підполковнику поліції.
Про день, коли сталася пригода, розповідає інспектор групи реагування патрульної поліції Олександрійського відділу лейтенант Артем Малий. 21 липня він разом із напарником Юрієм Медведенком ніс службу з патрулювання міста та забезпечення безпеки дорожнього руху. В районі патрулювання Юрій попросив колегу зупинити службове авто та вийшов із салону. В приміщенні торгівельного закладу, куди він встиг зайти, аби придбати питної води, йому стало зле. Чоловік знепритомнів та почав задихатися.


Поліцейського, який лишався в автомобілі, на допомогу покликали свідки пригоди. За лічені секунди Артем встиг зателефонувати колегам із іншої ГРПП та викликав карету швидкої і сам взявся надавати 46-річному підполковнику поліції першу домедичну допомогу.
Відреагувавши на тривожний виклик, за 2 хвилини на місце прибули керівник сектору реагування патрульної поліції Олександрійського відділу Сергій Зібницький разом із інспектором Євгеном Рудіком.
У подальшому заходи з реанімування колеги продовжили саме Євген та Сергій. 33-річний лейтенант поліції, маючи досвід у наданні домедичної допомоги, разом зі своїм керівником продовжували реанімаційні заходи до приїзду швидкої та надалі, під час транспортування Юрія до лікарні.
Завдяки докладеним ними зусиллям, правоохоронця вдалося вчасно доправити до районної лікарні. За його життя близько двох годин боролися лікарі-реаніматологи. Саме перші хвилини – коли колеги поліцейського не розгубилися, а надали кваліфіковану домедичну допомогу, стали дуже цінними.
-    Раніше я мав відношення до медицини. Однак навіть при наявності знань, поновлювати їх необхідно постійно, бо ніколи не знаєш, що може трапитися під час чергування, - розповідає лейтенант поліції Євген Рудік. – У тренінговому центрі поліції області під час навчань нам проводили практичні заняття фахівці з центру екстреної медичної допомоги та медичних катастроф. І от ці навички знадобилися вчасно.
Про те, що чоловік потрапив до лікарні, дружина Юрія Медведенка дізналася від його колег. Жінка якнайшвидше прибула до ЦРЛ, аби дізнатися як почувається чоловік, та біля дверей зустріла його колег-рятівників.
-    Я дуже злякалася за життя свого чоловіка і батька нашого сина. Не знала, що зараз робитиму і боялася почути погані новини. Та вже біля входу до відділення побачила його колег, дізналася про те, що вони першими розпочали порятунок Юрія, допомогли йому вижити до приїзду лікарів. Дякую їм усім за людяність і чуйність, професійні дії і безцінний для нашої родини вчинок. Нехай їх служба буде легкою, а оточуючі завжди пам’ятають, що їх спокій і безпеку оберігають самовіддані люди і справді герої, – говорить Ольга Медведенко.
Наступного дня після пригоди, поліцейські групи реагування патрульної поліції Олександрійського відділу знову заступили на зміну і перед тим навіть встигли провідати свого колегу у лікарні. На щастя, зараз його життю нічого не загрожує, тож вони щиро бажають Юрію якнайшвидшого одужання.

Департамент комунікації

Національної поліції України
 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux