Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Заступниця Міністра Мері Акопян обговорила окремі аспекти українсько-канадського співробітництва у сфері компетенції МВС України з тимчасово повіреною у справах Канади в Україні Ешлі Малруні
Опубліковано 10 лютого 2023 року о 12:09

Йшлося про можливості участі Канадської сторони у посиленні спроможностей системи МВС України в умовах триваючої війни з російським агресором.  

Зокрема, Мері Акопян підкреслила роль бойових підрозділів МВС які з перших днів вторгнення дають гідну відсіч ворогові у складі Сил оборони держави.

Вона розповіла представникам Посольства Канади про формування Міністерством внутрішніх справ України нових штурмових бригад «Гвардія наступу», основу яких складуть військовослужбовці та поліцейські, які вже мають значний бойовий досвід, а також добровольців – мотивованих патріотів України.

Для якнайскорішої підготовки до виконання бойових завдань новосформованими підрозділами є потреба забезпечити їх озброєнням та амуніцією, - зазначила Мері Акопян.

У рамках зустрічі йшлося також про важливі аспекти завдань МВС у сфері гуманітарного розмінування.

«Ми вдячні Канаді та іншим міжнародним партнерам за суттєву підтримку піротехнічних підрозділів ДСНС та Національної поліції України».

На додаток до вже виділених Україні 9 млн. канадських доларів для потреб піротехнічних підрозділів ДСНС з метою закупівлі 12 машин для механізованого розмінування Уряд Канади має намір збільшити цю допомогу.

Після звільнення наших територій від російських окупантів одним із першочергових завдань ДСНС України є оперативне розмінування населених пунктів, шляхів сполучення, об’єктів критичної інфраструктури та систем життєзабезпечення з метою уможливити повернення людей до місць проживання та забезпечення їхньої нормальної життєдіяльності.

Важлива складова гуманітарного розмінування – надійне і швидке очищення сільськогосподарських земель від вибухонебезпечних предметів з подальшою рекультивацією та підготовкою до посівної компанії.

На думку Ешлі Малруні, поряд з рештою міжнародних партнерів доцільно залучити до допомоги у розмінуванні українських сільськогосподарських угідь можливості World Food Programme (WFP) і Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

Мільйони гектарів земель в Україні не будуть засіяні цією весною через забрудненість вибухонебезпечними предметами.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux