Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Заступник міністра внутрішніх справ Олексій Сергєєв провів зустріч з Міністеркою міграції Швеції
Опубліковано 01 лютого 2024 року о 10:12

Заступник Міністра внутрішніх справ України Олексій Сергєєв провів зустріч з Міністеркою міграції Швеції Марією Малмер Штенергард. Під час зустрічі сторони обговорили питання діяльності міграційних державних органів обох країн. У зустрічі також взяли участь Голова Державної міграційної служби України Наталія Науменко та Надзвичайний і Повноважний Посол Швеції в Україні Мартін Оберг. 

«В умовах війни займатися питаннями міграції надзвичайно складно - співробітники ДМС разом з поліцейськими, нацгвардійцями і рятувальниками першими заходять на деокуповані території та відновлюють адміністративні послуги для громадян і працюють там під ворожими обстрілами.  Ми віримо в перемогу, в деокупацію всіх наших територій і робота ДМС для нас є пріоритетом», - наголосив Олексій Сергєєв.

Крім того, зазначив заступник міністра, мобільні групи ДМС працюють і в країнах ЄС. Тож українці, які вимушено перебувають наразі за кордоном, можуть скористатися цими послугами та отримати чи обміняти свої паспортні документи.

Він додав, що відповідні органи МВС України ретельно дотримуються належних вимог щодо захисту паспортних документів, його вдосконалення й недопущення їх підробки.

Також Олексій Сергєєв запевнив, що українська сторона чітко дотримується своїх зобов’язань щодо нелегальної міграції до країн ЄС через територію України іноземців з третіх країн. Ці громадяни перебувають у пунктах тимчасового перебування, як це й передбачено відповідними угодами та законодавством.

«Незважаючи на функціонування в умовах війни Державна міграційна служба України розвивається, реформується, змінюється. У цьому процесі займає велике і важливе місце ІТ складова і підтримка наших аналітичних систем і баз даних», - наголосив заступник очільника МВС.

У свою чергу Міністерка міграції Швеції Марія Малмер Штенергард зазначила, що Швеція від початку повномасштабної війни прийняла  60 тисяч українських громадян, а зараз в її країні перебуває близько 40 тисяч. Вони живуть на території ЄС згідно з відповідною Директивою ЄС, але невдовзі дія цієї директиви завершується і треба працювати над тим, як діяти далі. 

Голова Державної міграційної служби України Наталія Науменко поінформувала шведських партнерів щодо законопроєкту про множинне громадянство. Уже наступного тижня, сказала вона, проєкт закону, який ініціював Президент України, буде розглядатися в парламентських комітетах.  

Департамент комунікації МВС України

 



 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux