Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Вибухотехніки Нацполіції та експертна служба МВС отримали технічну допомогу від німецьких колег
Опубліковано 14 березня 2024 року о 17:21

Сьогодні, 14 березня, відбулася передача міжнародної гуманітарної допомоги від Федерального відомства кримінальної поліції ФРН для Управління вибухотехнічної служби Національної поліції та експертної служби ДНДЕКЦ МВС України. 

У заході взяли участь заступник Міністра внутрішніх справ України Василь Тетеря, Голова Національної поліції України Іван Вигівський та Тимчасово повірений у справах Федеративної Республіки Німеччина в Україні Тім Пранґе.

Під час передачі техніки заступник Міністра внутрішніх справ України Василь Тетеря зазначив, що підтримка німецьких партнерів суттєво допомагає українським правоохоронцям у розмінуванні та розслідуванні воєнних злочинів рф.

«Хочу подякувати Уряду Німеччини за допомогу, яку вони надають українській стороні у період повномасштабної війни з російським ворогом. Для нас ваша підтримка – це суттєва допомога. Ви потужно забезпечуєте наші підрозділи сучасною і необхідною технікою та обладнанням за що щиро вдячні», – зазначив заступник Міністра.

Голова Національної поліції Іван Вигівський зазначив, що вибухотехніки Нацполіції щоденно розміновують українські території та вже здійснили 60 тисяч виїздів. 

«Вибухотехніки Нацполіції вже обстежили понад 33 тисячі гектарів нашої території та вилучили понад 280 тисяч різних боєприпасів і понад дев’ять тонн вибухівки. За весь цей час нам передано обладнання лише для вибухотехніків Нацполіції понад 14 мільйонів євро. Це дуже велика сума, але хотілося б сказати не про гроші, а про безпеку наших поліцейських-вибухотехніків, які за допомогою обладнання, амуніції убезпечують своє життя. На жаль, ми маємо втрати під час війни – це поранені та загиблі, тож саме та допомога, яку ви надаєте, дуже важлива, щоб зберегти життя і здоров’я наших поліцейських», – наголосив очільник відомства.

Тимчасово повірений у справах Федеративної Республіки Німеччина в Україні Тім Пранґе зазначив, що Німеччина з початку повномасштабного вторгнення рф в постійно підтримує Україну. За цей час німецькі колеги вже надали допомоги на 32 мільярди євро. 

«Робота українських правоохоронців ще у мирні часи дуже відповідальна та складна. Утім, війна додала ще додаткових викликів. Але ви не одні в цій боротьбі. Разом із вами багато партнерів, які підтримують Україну у боротьбі проти російської агресії. Я дуже вдячний Федеральному Міністерству внутрішніх справ та Федеральному відомству кримінальної поліції Німеччини, що вони надають необхідне обладнання і практично підтримують роботу українських колег. Ми прагнемо, аби винні у цій війні понесли справедливе покарання», ­– наголосив Тім Пранґе.  

Серед майна, яке передали німецькі партнери – набори для знешкодження малих та середніх вибухових пристроїв, ріжучі заряди, рентген-системи та матеріали для них, криміналістичні валізи, портативні освітлювальні системи, бронежилети, принтери, вибухозахисні костюми. Серед новинок, які передали німецькі колеги – підводний дрон. 

«Наші спеціалісти-вибухотехніки працюють не лише на поверхні, а й під водою. Для того, щоб краще обстежити й витратити менше часу, тепер ми будемо використовувати підводний дрон, який буде обстежувати зруйновані мости, дамби на предмет виявлення боєприпасів та інших предметів, які становлять загрозу для будівельників, які будуть відновлювати цю інфраструктуру. Це наш новий помічник, який це робить швидше і краще», ­– розповів начальник Управління вибухотехнічної служби Нацполіції Володимир Хоменко.

Він зазначив, що отриману техніку передадуть для вибухотехнічних підрозділів, у першу чергу, прифронтових регіонів. Адже саме це обладнання зараз вкрай необхідне для розмінування українських територій. 




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux