Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Вітчизняні та іноземні журналісти пройшли тренінги на полігоні підрозділу МВС
Опубліковано 07 червня 2022 року о 09:24

До Дня журналіста, який в Україні щорічно святкується 6 червня, вітчизняні й зарубіжні медійники отримали цінні подарунки від МВС і також взяли участь у насиченому тренінгу .

Професія журналіста, відповідальна і небезпечна навіть у мирний час, в умовах війни набуває ще більшої значущості: сьогодні в Україні сотні медійників, ризикуючи життям, самовіддано працюють, щоб світ знав правду про бойові дії в нашій країні.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський зазначив, що у МВС чітко розуміють, яку роль журналісти відіграють у протистоянні ворогу на інформаційному фронті. Саме тому з нагоди професійного свята були відзначені представники українських і зарубіжних медіа, які вже понад 100 днів невтомно працюють для перемоги пліч-о-пліч із силами безпеки й оборони.

«Від всієї команди МВС дякую вам. Спільними зусиллями ми тримаємо фокус світу на Україні, тримаємо фокус українців на тому, що насправді відбувається. Ми разом наближаємо нашу перемогу. І я вклоняюся кожному з бійців інформаційного фронту, які роблять сьогодні дуже багато. Адже кожен день цієї війни, а їх вже понад 100, породжує тисячі історій, які потребують документування і висвітлення. Це наша й ваша робота, зараз і на роки вперед – доносити правду про війну до людей», – зазначив очільник МВС.

З нагоди свята перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін нагородив відзнаками МВС вітчизняних і зарубіжних журналістів.

Своєрідним подарунком для журналістів стала можливість здобути нові знання й навички за кількома напрямками. Зокрема, медійники відпрацювали елементи тактичної медицини з надання першої допомоги при пораненнях і травмах. У іншій групі – вдосконалювали свої знання з техніки безпеки у поводженні зі зброєю та підвищили навички у стрільбі з короткоствольної зброї.

Ще однією складовою навчань було відпрацювання алгоритму дій під час обстрілів, бомбардувань тощо. Отримані навички дій у групі та індивідуально під час артилерійського обстрілу або вогню зі стрілецького озброєння, як зазначили самі журналісти, є дуже цінними, зважаючи на умови, у яких їм доводиться нині працювати.

Департамент комунікації МВС України
Фото Андрій Новицький і Микола Анацький


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux