Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Василь Тетеря провів зустріч з представниками Асоціації виробників GICAT
Опубліковано 20 липня 2023 року о 09:10

19 липня у Міністерстві внутрішніх справ України відбулася зустріч заступника Міністра внутрішніх справ Василя Тетері з представниками Асоціації виробників GICAT. Основною темою переговорів стало питання озброєння підрозділів системи МВС.

На початку зустрічі Василь Тетеря подякував французьким партнерам за надану допомогу на фоні повномасштабного вторгнення росії. Він наголосив, що солідарність та підтримка Франції виступає важливим символом єдності та взаєморозуміння між нашими народами.

«Саме тому я вірю, що разом ми зможемо здолати усі виклики, з якими стикаємося, і побудувати краще майбутнє для наших дітей та онуків. Однак для цього і Україна в цілому, і наша система зокрема все ще потребує – вашої допомоги», – наголосив заступник Глави МВС Василь Тетеря.

Він поінформував партнерів, що нині бойові підрозділи МВС складають приблизно 20-25% від загальної кількості Сил оборони України, фактично кожен четвертий захисник України належить до органів системи МВС. 

Також Василь Тетеря розповів партнерам про підготовку штурмових бригад «Гвардії наступу», які залучені до деокупації українських територій.

«Вагома роль в цих операціях відводиться підрозділам Міністерства внутрішніх справ, для чого сформовано дев’ять штурмових бригад. Наразі бригади укомплектовані і звершили підготовку», – розповів заступник Міністра внутрішніх справ Василь Тетеря.

Своєю чергою Генерал армійського корпусу, генеральний делегований «GICAT» Жан-Марк Дюкен зазначив, що у Франції розуміють потреби України на фоні повномасштабного вторгнення росії та готові всебічно допомагати нашій країні:

«Ми розуміємо, що українські війська щоденно дають відсіч російському агресору. Саме тому ми вважаємо за необхідне надалі постачати Україні різноманітну техніку, дрони та боєприпаси. Наразі 23 французькі підприємства готові допомогти Україні з цим запитом. Ваша боротьба спонукає інші країни не бути осторонь і допомагати».

Жан-Марк Дюкен розповів, що наразі Франція готує семінар, на якому будуть обговорювати сучасне озброєння, кібербезпеку та розмінування, що буде особливо актуальним для України. У відповідь на це заступник Міністра внутрішніх справ Василь Тетеря заявив, що українські представники обов’язково відвідають цей захід, адже для України кожна зустріч з партнерами – це спілкування і спільна робота на результат.

Наприкінці зустрічі сторони домовились про подальшу координацію дій щодо майбутніх поставок озброєння. Зокрема, представники Асоціації виробників GICAT пообіцяли ще більше сприяти цьому та анонсували новий пакет допомоги.

«Дякуємо нашим гостям за плідну працю. Ми переконані, що перемога обов’язково буде за Україною. Ваша щирість та готовність прийти на допомогу заслуговують на найвищу похвалу. Український народ завжди пам’ятатиме про ваш внесок у нашу спільну перемогу над нашим спільним ворогом», – резюмував заступник Глави МВС Василь Тетеря.

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux