Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Василь Тетеря провів зустріч із заступником державного секретаря МВС та адміністрації Республіки Польща Бартошем Гродецьким
Опубліковано 22 серпня 2023 року о 15:11

21 серпня у Міністерстві внутрішніх справ України відбулася зустріч заступника Глави МВС України Василя Тетері із польською делегацією під головуванням заступника державного секретаря Міністерства внутрішніх справ та адміністрації Республіки Польща Бартоша Гродецького та Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні Бартоша Ціхоцкі. Також у зустрічі взяв участь перший заступник Міністра фінансів України Денис Улютін.

На початку перемовин заступник Міністра внутрішніх справ України Василь Тетеря подякував польським партнерам за всеосяжну допомогу нашій країні на фоні повномасштабного вторгнення росії, як гуманітарну, так і військову.

Представники Польщі та України принагідно обговорили подальші напрацювання у межах Договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов'язаної допомоги. Йдеться про напрацювання щодо інвестиційних проєктів, погодження умов надання відповідних кредитів та пропозиції щодо реалізації залучених коштів.

Також сторони порушили питання розвитку пунктів пропуску та прикордонної інфраструктури між Україною і Польщею. Зокрема, заступник Глави МВС Василь Тетеря наголосив, що українська сторона зацікавлена в якнайшвидшій фіналізації проєкту Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща щодо здійснення контролю в спільних пунктах пропуску та співпраці контролюючих органів. 

До того ж делегації обговорили, як можна збільшити пропускну спроможність пунктів пропуску на українсько-польському кордоні та зменшити черги в пунктах пропуску.

Окремою темою зустрічі стала модернізація Львівського територіального медичного об'єднання МВС за участі польських партнерів. Заступник Міністра внутрішніх справ України Василь Тетеря обговорив із заступником державного секретаря МВС та адміністрації Республіки Польща Бартошем Гродецьким потребу в підсиленні спроможностей медичного закладу на фоні поточної ситуації в країні.

Своєю чергою представники Польщі погодились сприяти в цьому та забезпечити модернізацію та оснащення усім необхідним відповідний медичний заклад.

Також партнери заявили про готовність польської сторони прийняти для безкоштовного лікування, реабілітації та відпочинку дітей працівників органів та підрозділів системи МВС, які беруть участь у бойових діях та забезпечують здійснення заходів з оборони України.

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux