Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В Академії патрульної поліції столиці за участі керівництва Нацполіції та американських партнерів відбувся 70-й випуск поліцейських
Опубліковано 17 вересня 2024 року о 11:55

Ще 73 слухачі склали присягу на вірність українському народові. Вони успішно пройшли шестимісячну професійну підготовку і вже завтра заступлять на службу у 18 регіонах України. 

Вручили жетони та привітали нових українських поліцейських Голова Національної поліції Іван Вигівський, його заступники Олександр Фацевич та Сергій Кобець, Начальник Департаменту патрульної поліції Євгеній Жуков та його перший заступник Олексій Білошицький, та американські партнери – помічник Держсекретаря США – керівник Бюро з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань (INL) Тодд Робінсон, його заступник Брендон П. Йодер та керівник відділу INL в посольстві США в Україні Рік Сондерс. 


Звертаючись до випускників очільник Нацполіції Іван Вигівський сказав, що обираючи такий шлях у житті, вони долучилися до великої поліцейської родини у надскладний для країни час, коли безпека людей понад усе.

«Національна поліція стоїть щитом у забезпеченні публічного порядку всередині держави, а також виконує багато функцій, які були непритаманні їй до війни. Ми рятуємо людей, евакуйовуємо родини з-під обстрілів, працюємо там, де небезпечно. І ті, хто сьогодні тут – довели власну готовність, витримку і бажання служити українському народові», - сказав Голова Нацполіції.

Він зауважив, що найважливішим критерієм, за яким суспільство оцінює роботу Національної поліції України, є довіра населення.

«Ця довіра залежить від кожного з вас, адже ви перші прибуватимете на виклик і надаватимете допомогу людям. Впевнений, що всі, хто у цьому строю, стануть потужною ланкою та підсилять довіру громадян до поліції. Я вдячний кожному поліцейському, хто чесно і самовіддано захищає громадян нашої держави», – зазначив очільник Нацполіції.

Під час заходу присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять всіх загиблих героїв-поліцейських, які віддали своє життя, захищаючи країну.

Помічник Держсекретаря США Тодд Робінсон зазначив, що INL майже 10 років підтримує Україну, аби ефективно протидіяти злочинності, забезпечувати мир та безпеку на території країни. Він зауважив, що Уряд США допомагає патрульній поліції з дня її створення.

«Ви обрали складну, але дуже важливу професію, коли безпека у вашій країні все ще під загрозою від воєнних дій росії. Я переконаний, що ви отримали ті унікальні навички, які необхідні під час виконання службових обов’язків, аби підтримувати спокій та правопорядок в Україні, а це велика відповідальність», – наголосив Тодд Робінсон.

Іван Вигівський подякував представникам США за постійну підтримку Національної поліції України. Вони разом привітали молодих правоохоронців та вручили їм жетони як символ честі і відданості поліцейській справі.

Також Голова Нацполіції продемонстрував американським партнерами броньовані автомобілі, які рятують життя поліцейським, показав пересувні криміналістичні лабораторії, квадракоптери Autel, Skydio, снайперські комплекси, системи дистанційного підриву, міношукачі, комплекси протидії безпілотних літальних апаратів «Нота», безпілотні літальні апарати, тепловізійні прилади та техніку, яку використовують вибухотехніки поліції під час розмінування територій.

Зазначену матеріально-технічну допомогу українським поліцейським раніше передали американці в рамках підтримки. Тодд Робінсон зазначив, що програма INL в Україні є унікальною і найбільшою у світі.

В цей день також Іван Вигівський разом із американськими партнерами відвідали Меморіал пам’яті загиблих поліцейських, де вшанували усіх полеглих під час служби поліцейських.

Департамент комунікації 

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux