Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Ухвалення Стратегії боротьби з організованою злочинністю сприятиме комплексній протидії загрозам безпеці громадян, - Ігор Клименко
Опубліковано 16 вересня 2020 року о 15:11

Голова Нацполіції підкреслив, що часто організована злочинність стає інструментом, який використовують спецслужби іноземних держав для нанесення шкоди національній безпеці та дестабілізації ситуації в Україні. При цьому кількість викритих організованих груп та злочинних організацій щороку зростає:

«Так, якщо в 2014 році поліція припинила діяльність 155 таких груп, то вже в 2019-му – 275, а за 8 місяців цього року – 273. Майже на 40 відсотків збільшилася кількість задокументованих етнічних злочинних груп та в 2,5 раза – угруповань з міжрегіональними зв’язками. З початку цього року під варту відправлено майже 400 учасників організованих груп та злочинних організацій. Така стрімка динаміка з одного боку свідчить про покращення ефективності роботи правоохоронців, але з іншого – говорить про активізацію злочинності. І це безумовне підтвердження важливості налагодження системної боротьби з організованою злочинністю», - наголосив Ігор Клименко.

Реалізація Стратегії передбачає три етапи. Спершу проведуть оцінку наявних загроз за методологією SOCTA, яка ефективно використовується в країнах Євросоюзу. Далі на основі зібраних даних будуть створені комплексні плани заходів для протидії організованим групам і конкретним тяжким злочинам, які здебільшого вчиняються з використанням зброї та насилля. Ці плани розроблятиме Національний координатор – створена при Кабміні міжвідомча комісія, яка буде проводити моніторинг і оцінюватиме стан реалізації цієї Стратегії. Третій етап передбачає власне виконання комплексних планів заходів державними органами, які борються з організованою злочинністю.

«Боротьба з організованою злочинністю має стати одним із пріоритетів державної політики, яку правоохоронні органи будуть реалізовувати у рамках представленої Стратегії. До її розробки активно долучалися також міжнародні партнери, тож у програмі врахували досвід кращих європейських практик. Ефективна та послідовна реалізація Стратегії призведе до зниження рівня організованої злочинності в Україні, і, як наслідок, створить необхідні умови для надходження іноземних інвестицій в економіку держави», - зазначив Глава Нацполіції.

Урядовці схвалили представлену Стратегію боротьби з організованою злочинністю, тож вже найближчим часом розпочнеться процес її реалізації.
 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux