Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Учасники АТО, повернувшись до мирного життя, мають відчувати підтримку держави», – Володимир Мартиненко
Опубліковано 22 листопада 2018 року о 17:35

Про це радник міністра внутрішніх справ, голова Громадської ради при МВС Володимир Мартиненко заявив під час наради на тему «Стан організації психологічного супроводу, психологічної, медико-психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та Операції Об’єднаних Сил в органах системи МВС», що пройшла сьогодні, 22 листопада, на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Участь у нараді взяли представники Міністерства внутрішніх справ, підрозділів психологічного забезпечення Національної поліції, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, волонтери та фахівці інших відомств.

Як підкреслив Володимир Мартиненко, учасники антитерористичної операції, які повернулися до мирного життя, мають відчувати підтримку держави.

«Вагома складова цієї підтримки – психологічний супровід та реабілітація учасників антитерористичної операції. Вони мають відчувати себе максимально захищеними в українському суспільстві й адаптуватися до мирного життя. Ми розпочали співпрацю із Асоціацією районних та обласних рад: зустрічаємося з керівниками і працюємо над тим, щоб комплекс заходів для реабілітації ветеранів АТО був максимально ефективним. Переконаний, що за результатами сьогоднішніх обговорень та напрацювань ми вибудуємо конкретний механізм дій», – наголосив голова Громадської ради при МВС.

Начальник управління у справах учасників АТО Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності МВС Олексій Ботнаренко зазначив, що мета наради – прийняття конкретних рішень, відзначення тих ЦОВВ, які зробили крок вперед, а також акцентування уваги на моментах, що потребують значного вдосконалення.

«Ми повинні допомогти хлопцям, які захищають територіальну цілісність держави, хоча б для того, аби не довелося зіткнутися із негативними чинниками, що можуть виникнути. Наголошую, сьогодні ми проводимо нараду, а не семінар. І в результаті обговорення будуть прийняті конкретні рішення. Ми вже маємо пакет пропозицій, і розраховуємо на вашу підтримки щодо нових ініціатив», – зазначив Олексій Ботнаренко.

Водночас начальник відділу психологічного забезпечення Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності МВС Ніна Лигун окреслила цілу низку питань психологічної, медико-психологічної та медичної реабілітації учасників АТО, що потребують вирішення.

«Сьогодні ми обговорюємо важливі питання, починаючи з етапу прийому, супроводження та підготовки до участі в ООС представника Національної поліції, Національної гвардії тощо, а також при поверненні до мирного життя. Крім цього, наше завдання – приділити увагу нормативно-правовій базі, яка допоможе активізувати роботу за цим напрямом», – зауважила Ніна Лигун.

Своєю чергою ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Андрій Фоменко зазначив, що вирішення питання реабілітації воїнів АТО потребує максимального акумулювання зусиль психологів, медиків та правоохоронців.

Учасники наради також обговорили стан організації психологічного супроводу та медико-психологічної реабілітації учасників АТО в органах системи МВС, особливості та перспективи роботи в цьому напрямі, дійсні та переспективні шляхи взаємодії з іншими організаціями, установами. Крім того, були визначені напрями підготовки фахівців-психологів.

Відділення зв'язків з громадськістю ДДУВС


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux