Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У НАВС відбулася серія тренінгів для слідчих і дізнавачів Нацполіції, працівників прокуратури та Мін'юсту
Опубліковано 24 грудня 2021 року о 16:55

З 20 по 24 грудня проходили цільові навчальні семінари з питань здійснення досудового розслідування та можливостей судово-психологічних експертиз у кримінальних провадженнях про кримінальні правопорушення, вчинені за участю дітей. Участь у них взяли близько 250 представників підрозділів слідства та дізнання Національної поліції, органів прокуратури та юстиції з усіх регіонів України.

Ініціаторами заходу стали Департамент моніторингу дотримання прав людини МВС України, Офіс Генерального прокурора, Міністерство юстиції України, Національна поліція України за сприяння Дитячого фонду ООН (UNICEF) в Україні.

Ці навчання відбулися в Національній академії внутрішніх справ за участі кращих тренерів – представників науково-педагогічного складу академії, досвідчених фахівців департаменту Офісу генерального прокурора та практичних психологів.

Учасникам, які пройшли навчання, було вручено іменні сертифікати. Цей здобуток в системі відповідної підготовки слідчих, дізнавачів, прокурорів та учасників системи юстиції є надзвичайно важливим в  побудові стандартів правосуддя, дружнього до дитини. Адже саме ці фахівці відіграють вирішальну роль у забезпеченні правосуддя. Тобто правосуддя, яке є доступним, своєчасним, належним, орієнтованим на дитину та відповідає її віку - коли забезпечується право дитини на справедливий судовий розгляд, право брати участь і розуміти провадження, право на приватне та сімейне життя, а також право на недоторканність і гідність.

Навчання корисні для всіх фахівців, які безпосередньо працюють з дітьми, що перебувають у контакті та конфлікті із законом, та загалом для всіх зацікавлених сторін і сприятимуть утвердженню правосуддя, дружнього до дитини.

Міністерство внутрішніх справ України вдячне Дитячому фонду ООН UNICEF за всебічну підтримку в питаннях організації зазначеного заходу.

Спільні навчання стали суттєвою платформою для обміну інформацією між працівниками правоохоронних відомств та більш ефективної комунікації з метою ефективного забезпечення найкращих інтересів дітей та підвищили чутливість відповідних спеціалістів до розслідування кримінальних проваджень за участю дітей.

 

facebook sharing button
twitter sharing button
telegram sharing button
 
 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux