Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Тиждень безпеки дорожнього руху: Головний сервісний центр МВС розпочав роботу з обговорення безпеки на дорогах
Опубліковано 14 листопада 2023 року о 10:26

13 листопада в Україні стартував 2-й етап Тижня безпеки дорожнього руху. Він продовжує тему 7-го Глобального тижня безпеки дорожнього руху. Фахівці сфери транспорту, інфраструктури, Національної поліції провели круглий стіл та обговорили ситуацію з безпекою дорожнього руху, створення зручних та безпечних умов як для водіїв, так і пішоходів.  

Безпека дорожнього руху - є одним із пріоритетних напрямків роботи Головного сервісного центру МВС. Адже саме до їхньої компетенції належить екзаменація кандидатів у водії різних категорій транспортних засобів. Нині важливим завданням сервісних центрів МВС є допуск до керування транспортними засобами  кваліфікованих та підготовлених водіїв із відмінними знаннями ПДР.

Щороку кількість охочих навчитись керувати автомобілем постійно зростає. За перші 10 місяців 2022 року - 269 тисяч 689 громадян вперше стали кермувальниками та отримали посвідчення водія різних категорій. А за   перші  10 місяців   2023 року  - на   23   тисячі  більше,  тобто 293 тисячі 420 осіб.

Попит на послуги сервісних центрів МВС зростає як в Україні, так і серед наших співгромадян, які були вимушені виїхати. Тому сервісні центри МВС турбуються про українців, які перебувають за кордоном. Завдяки співпраці з ДП "Документ" громадяни можуть обмінювати та відновлювати посвідчення водія у зв’язку з втратою чи викраденням у 6-ти європейських країнах. З 16 жовтня українці можеть відновлювати втрачені або загублені посвідчення водія,також здійснювати обмін посвідчення. За перші 10 місяців цього року за кордоном 34 692 особи обміняли посвідчення водія. 

Окрім того Головний сервісний центр МВС працює над тим, аби якісний сервіс був доступним та безбар’єрним для кожного громадянина в Україні. Сервісні центри МВС активно підтримують Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору, яка була розроблена за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

В рамках флагманського проєкту МВС в липні цього року було відкрито "Автошколи для осіб з інвалідністю" на базі навчальних закладів МВС. У цих автошколах люди з інвалідністю проходять теоретичну та практичну підготовку. Потім наші сервісні центри МВС приймають в них іспити. Майже за 4 місяці сервісні центри МВС видали 17 посвідчень водія особам з інвалідністю, які пройшли навчання в цих закладах та успішно склали іспити.

До того ж сервісні центри МВС оснащені пандусами, кнопками виклику персоналу, мають місця для паркування осіб з інвалідністю. Усі - розвивають державні послуги, аби вони були доступними для всіх громадян.  


Головний сервісний центр МВС


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux