Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Спеціалісти Israel Trauma Coalition навчатимуть психологів системи МВС дієвим технікам кризової допомоги
Опубліковано 26 квітня 2023 року о 09:41

Про це йшлось під час зустрічі заступниці міністра внутрішніх справ України Катерини Павліченко з фахівцями ізраїльської організації у сфері надання першої психологічної допомоги Israel Trauma Coalition.

Israel Trauma Coalition (ITC) – організація в Ізраїлі, яка має багаторічний досвід у розробці та впровадженні безперервної допомоги в психосоціальній підтримці, у зміцненні стійкості громади та забезпеченні всебічної готовності до надзвичайних ситуацій.

Під час зустрічі головною темою обговорення стала допомога ІTC у створенні концепції та тренінгових програм з надання первинної психологічної підтримки у перші години та на місці події, координація та протоколи переведення кейсів у міські системи психосоціальної підтримки, медичні заклади тощо для продовження надання подальшої допомоги.

Заступниця МВС поінформувала представників Israel Trauma Coalition про поточні психологічні проєкти, до яких залучені фахівці міністерства. Зокрема, про проєкт психологічної підтримки «Ти як», створений за ініціативою першої леді Олени Зеленської, а також проєкт «Рівний-рівному» – менторська програма для ветеранів.

«Сьогодні до психологічної допомоги населенню, яке постраждало під час війни, активно долучаються відомчі психологи системи МВС України. Наразі ми переглядаємо протоколи, за якими працюють спеціалісти як «на першій лінії» контакту з потерпілими, так і в госпіталях та медичних закладах МВС. Нам потрібна експертна допомога щодо розробки ефективних протоколів психологічної допомоги, потрібно розробити комплексний підхід, який включає постійний психологічний супровід потерпілих», – зазначила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко. 

Крім того, представники МВС та ITC обговорили питання про створення внутрішнього механізму для поточного проведення тренінгових програм (тренер-для-тренерів) для всіх сегментів, які надають допомогу населенню за двома основними напрямками – зниження професійного вигорання та продовження функціонування, особливо для служб та персоналу, що знаходяться на "першій лінії" контакту.

«Israel Trauma Coalition є громадською організацією з більш ніж двадцятирічним досвідом роботи з психосоціального навчання, травматизму, стійкості та готовності до надзвичайних ситуацій. З огляду на ці тяжко здобуті уроки, ITC готовий поділитися своїм досвідом з урядом України та українським народом у час такої гострої потреби», – сказав Макс Гольденберг директор міжнародних проектів. 

За його словами, важливим є створення в Україні програм, щоб поділитися з українськими психологами дієвими техніками кризової допомоги, що необхідні при роботі з населенням, яке постраждало під час війни. 

В результаті зустрічі сторони домовились про спільну роботу у напрямку створення навчальних програм для підготовки фахівців з надання першої психологічної допомоги для населення в системі органів МВС.

Департамент комунікації МВС



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux