Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі Нацполіції вдосконалюють навички із розслідування воєнних злочинів
Опубліковано 16 лютого 2023 року о 14:03

У Києві розпочався тренінг, організований Посольством США в Україні, з основ міжнародного гуманітарного та кримінального права і практичних аспектів збору доказової бази для притягнення воєнних злочинців до відповідальності. 

Курс проводять фахівці Української правової консультативної групи та міжнародної організації Justice Rapid Response. 

У навчанні беруть участь представники слідчих підрозділів із тих областей України, у яких велися чи тривають бойові дії. 

Перший заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції України Сергій Пантелеєв подякував міжнародним партнерам, представникам посольства США в Україні, тренерам, зокрема голові Ukrainian Legal Advisory Group Надії Волковій, за організацію заходу та надання можливості отримання українськими правоохоронними органами передових міжнародних практик розслідування воєнних злочинів:

«Слідчі Національної поліції із початком повномасштабного вторгнення щоденно документують воєнні злочини російських військовослужбовців. Усі вони розуміють важливість цієї роботи, адже якісно зібрана доказова база є запорукою покарання армійців за кожного вбитого українця, за закатованих і згвалтованих цивільних людей, за вщент знищену критичну і цивільну інфраструктуру. Тож здобуті знання та досвід неодмінно вплинуть на позитивні результати доказування вини воєнних злочинців і притягнення їх до кримінальної відповідальності як через національні судові інстанції, так і в міжнародних судах».

Виконувачка обов’язків Директора відділу по роботі з правоохоронними органами Посольства США в Україні Жасмін Лопес запевнила, що і надалі підтримуватиме Національну поліцію України у важливій справі розслідування воєнних злочинів:

«Сподіваюся, цей тренінг надасть вам більше інструментів, щоб якісніше робити свою роботу, покращити знання та навики в розслідуванні цих злочинів. Це лише початок нашої спільної роботи».

Надія Волкова зазначила, що війна в Україні є величезною трагедією, але водночас зараз є шанс для справедливого правосуддя над воєнними злочинцями:

«В нас є намір і мотивація створити той фундамент шляхом ефективних розслідувань, який допоможе нам долати наслідки цього збройного конфлікту в Україні та показувати приклад іншим країнам, які стикнулися з війнами».

Сергій Пантелеєв вручив представникам Посольства США в Україні та організацій, залучених до проведення тренінгу, пам’ятні відзнаки.

Управління комунікації

Національної поліції України




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux