Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Пріоритетне завдання Головного сервісного центру МВС – перевести максимальну кількість послуг в онлайн, – Микола Рудик
Опубліковано 08 вересня 2022 року о 13:02

Про нові виклики, завдання, які поставив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський перед ГСЦ МВС та подальший розвиток сервісних центрів розповів начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик.  

«Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський та профільний заступник Богдан Драп’ятий поставили перед командою ГСЦ перше завдання щодо можливості отримання послуг за допомогою веб-застосунків. Нами на сьогоднішній день вже було впроваджено і втілено в дію можливість призначення належного користувача. Але ми бачимо перед собою нові завдання і плануємо запровадити, також через веб-застосунки, можливість анулювання належного користувача. Також серед основних пріоритетів – це обмін посвідчень водія за допомогою сервісів, можливість подачі електронного звернення, заяви і отримання в подальшому, за допомогою національного оператора поштового зв'язку, виготовленого посвідчення водія без фізичного звернення до територіальних сервісних центрів МВС», – сказав Микола Рудик.  

За його словами, серед головних завдань ГСЦ – можливість замовлення індивідуального номерного знаку за допомогою веб-сервісів без фізичного звернення до територіальних сервісних центрів.  

«За допомогою програмного рівня надати можливість будь-кому, фізичній особі, юридичній особі, обирати будь-який номерний знак, який можливо замовити і в подальшому отримати його. Але ми плануємо зробити це таким чином, щоб фізичних звернень було менше. Зараз особа обирає наповнення індивідуального номерного знаку, замовляє, сплачу, а потім необхідно отримати його фізично в Києві. Ми плануємо, щоб індивідуальний номерний знак було направлено туди, де хоче його отримати власник», – зазначив Микола Рудик.

Крім того, за словами Миколи Рудика, ГСЦ у співпраці з Мінцифри та ДП «Інфотех» розробляє можливість замовлення нового посвідчення водія у разі втрати або обміну не звертаючись до територіального сервісного центру МВС, тобто – онлайн та адресної відправки до будь-якої точки України.  

«Більш того, разом з ДМС та ДП «Інфотех» оговорено можливість обміну посвідчення водія нашими громадянами, які на теперішній час знаходяться в Європі. Нами було додано фізичну можливість, ми забезпечили бланками і протестували можливість обміну, якщо особа звернеться в Європі, саме у Варшаві, друку нового посвідчення водія. Ці налаштування тривають, в подальшому ми зможемо презентувати цю послугу в Європі», – заявив очільник ГСЦ.  

Також триває робота над перереєстрацією авто онлайн. ГСЦ планує відокремити від процесу перереєстрації автомобілів експертів:

«Якщо з автомобілем все добре, цю інформацію буде передано до відомчої мережі МВС. Далі ми зможемо перереєструвати авто, зменшивши час за допомогою підписів КЕП. Серед наших пріоритетів – перевести максимальну кількість послуг в онлайн, мінімізувати кількість часу, який витрачає людина, презентувати послуги максимально зручно та дистанційно», – резюмував Микола Рудик.

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux