Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Кропивницькому презентували систему забезпечення прав затриманих Custody Records
Опубліковано 19 жовтня 2018 року о 16:59

Захід відбувся у місцевому ізоляторі тимчасового тримання, де система вже запрацювала. ЇЇ впровадження дозволяє фіксувати дії стосовно затриманих під час їхнього перебування у поліції, з іншого боку – є запобіжником для безпідставних звинувачень на адресу поліцейських.

У презентації взяли участь начальник поліції області Роман Козьяков, директор Української фундації правової допомоги Микола Сіома, директор програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження» Роман Романов, керівник Компоненту з верховенства права Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Фабіан Льовенберг.

Кропивницький став четвертим містом в Україні, де впроваджено сучасну систему дотримання прав затриманих, слідом за Дніпром, Херсоном та Сарнами.

Нині в ізоляторі працює інспектор з дотримання прав людини, який проводить первинне спілкування-інтерв’ю із тимчасово затриманою особою. Це гарантує встановлення правомірності затримання, а також подальше виконання вимог процесуального законодавства щодо дій із особою, що поміщається до ізолятора. Також в ІТТ вестиметься електронне документування та цілодобове спостереження.

«У діяльності поліції одним із принципів роботи є дотримання прав і свобод громадян. Відтепер до електронної підсистеми буде вноситись інформація щодо харчування особи, надання медичної допомоги, побачень, прогулянок та інших дій, пов’язаних із утриманням та переміщенням тимчасово затриманої особи.
Ці дані дають нам можливість, за потреби, переглянути правомірність дій поліцейських та самих затриманих. Вони гарантують виконання нашого пріоритету в роботі – створення безпечного середовища для перебування затриманих осіб», - зазначив начальник поліції Кіровоградської області Роман Козьяков.

Він також висловив подяку партнерам із міжнародного фонду «Відродження», фундації правової допомоги, експертного центру з прав людини та управлінню забезпечення прав людини Національної поліції України за теоретичну і практичну підтримку даного проекту в області.

Сектор комунікації
поліції кіровоградської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux