Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Поранені бійці мають отримувати якісну та своєчасну допомогу», – Інна Ящук
Опубліковано 19 вересня 2023 року о 11:41

На цьому наголосила державний секретар МВС України під час наради із народними депутатами щодо впорядкування статусів учасників бойових дій, зокрема для працівників системи Міністерства внутрішніх справ України. 

Інна Ящук зазначила, що широкомасштабне військове вторгнення РФ до України викликало стрімке зростання кількості ветеранів та сімей загиблих захисників, тому питання впорядкування статусів учасників бойових дій сьогодні є одним із нагальних питань в діяльності всіх органів та гілок влади, у тому числі МВС. 

На початку засідання держсекретар подякувала народним обранцям з  Тимчасової спеціальної комісії ВРУ з питань правового статусу, соціальної підтримки та медичного забезпечення військовослужбовців за ініціативу та зазначила, що питання реабілітації захисниць та захисників дуже важливе і потребує постійних напрацювань:

«Ми постійно тримаємо на контролі питання роботи медичних реабілітаційних центрів України із нашим партнерами. Ми прекрасно розуміємо, що ми маємо надавати настільки якісні послуги, аби відновити активність бійців навіть після поранення. Зазначу, що наші іноземні партнери допомагають Україні. Так, до прикладу незабаром планується організація обміну лікарями задля опанування нового досвіду».

Державний секретар наголосила, що Міністерство постійно проводить моніторинг якості надання послуг у медичних закладах системи МВС. Окрім того, впроваджуються новітні методики, відповідно до стандартів країн Європейського Союзу.

Своєю чергою, директор Департаменту пенсійних питань та соціального захисту Тетяна Андрійчук поінформувала народних депутатів, що у Міністерстві діє власна комісія з питань розгляду матеріалів про надання чи позбавлення статусу УБД для працівників підрозділів системи МВС. Також діють відомчі комісії при ЦОВВ системи МВС, що розглядають спірні питання надання статусу УБД.

Тетяна Андрійчук зазначила, що на сьогоднішній день Міністерством опрацьовуються одразу кілька законопроєктів, внесених народними депутатами України, зокрема щодо спрощення механізму надання статусу учасника бойових дій шляхом скорочення переліку необхідних документів чи автоматичного надання такого статусу. 

Окрім того, директор Департаменту освіти, науки та спорту Олександр Тарасенко розповів народним депутатам, що його підрозділ допомагає військовослужбовцям та їх родинам зі здобуттям освіти у вишах при системі МВС:

«Департамент освіти, науки та спорту вживає усіх важливих заходів задля підтримки наших захисників та захисниць. Це зокрема вступ до вишів за спеціальними умовами для військовослужбовців та їх дітей. Також йдеться про навчання та перенавчання для осіб з інвалідністю в автошколах МВС. Відомство постійно вивчає потреби щодо закладів освіти та розглядає можливість відкриття нових».

Наприкінці зустрічі сторони подякували одне одному за плідну взаємодію та домовилися про подальшу координацію зусиль у питанні впорядкування статусів учасників бойових дій.

Департамент комунікації МВС України



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux