Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція України готова до активної участі у миротворчих операціях під егідою ООН – Сергій Князєв
Опубліковано 21 червня 2018 року о 19:43

Українські правоохоронці готові взяти участь у миротворчих операціях, а за потреби – забезпечити навчання миротворців з урахуванням досвіду, здобутого за час конфлікту на сході України. Про це Голова Національної поліції України Сергій Князєв заявив під час зустрічі з начальником управління поліції ООН Департаменту миротворчих операцій Секретаріату ООН Луїсом Карільйо. У зустрічі взяв участь командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров.

Луїс Карільйо висловив вдячність українській стороні за те, що миротворці з України мають високий професійний рівень і беруть активну участь у миротворчих операціях. Він також зазначив, що розраховує і на подальшу допомогу у просуванні ідей миру від імені Організації об’єднаних націй.

На фото: Голова Національної поліції України Сергій Князєв та начальник управління поліції ООН Департаменту миротворчих операцій Секретаріату ООН Луїс Карільйо

Глава Національної поліції України Сергій Князєв зазначив, що він делегований міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим, аби довести до іноземних колег думку щодо участі українських правоохоронців у миротворчих операціях. 

на фото з ліва направо: Голова Національної поліції України  Сергій Князєв, командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров, ​​​​начальник управління поліції ООН Департаменту миротворчих операцій Секретаріату ООН Луїс Карільйо

«Ми готові збільшити кількість наших працівників, наскільки це потрібно для потреб ООН. У разі, якщо будуть потрібні спеціалісти, ми готові створити спецпідрозділ. Ми готові виконати будь-яку заявку щодо направлення фахівців, а також забезпечити їх навчання», – наголосив Сергій Князєв. 

на фото з ліва направо: Головний комендант поліції Республіки Польща Ярослав Шимчик, командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров, Голова Національної поліції України  Сергій Князєв

на фото з ліва направо: другий - командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров, третій - Надзвичайний і Повноважний Посол України при ООН Володимир Єльченко,  четвертий - Голова Національної поліції України Сергій Князєв

Він додав, що українські поліцейські за час конфлікту на Донбасі здобули великий практичний досвід. Проте українська сторона розуміє необхідність розв’язання ситуації на сході України без важких втрат серед мирного населення. Відтак ситуацію слід вирішувати винятково в рамках миротворчої операції. 

«Ще раз хочу наголосити про нашу готовність і дякую, що ви відзначили роль наших співвітчизників», – підкреслив Сергій Князєв.

на фото з ліва направо: Голова Національної поліції України Сергій Князєв,  Голова поліції Південної Кореї Лі Чул-Сунг, командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров

Крім того, в рамках саміту глава Нацполіції України провів двосторонні робочі зустрічі з Головним комендантом поліції Республіки Польща Ярославом Шимчиком, Головою поліції Південної Кореї Лі Чул-Сунгом,  асистентом Комісара поліції Канади Паолою Доннеа та керівниками поліцейських відомств інших країн, а також керівництвом Департаменту поліції Нью-Йорка. 

на фото: зустріч з керівництвом Департаменту поліції Нью-Йорка

Нагадаємо, Глава Нацполіції і Надзвичайний та Повноважний посол України в ООН обговорили участь українських правоохоронців в операціях з підтримання миру.

Департамент комунікації

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux