Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Перші емоції, перші знайомства та перші випробування: у ліцеях МВС триває вступний курс ліцеїста
Опубліковано 27 серпня 2024 року о 14:37

Вже за тиждень діти, які цьогоріч вступили до ліцеїв безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання МВС у Києві, Дніпрі, Івано-Франківську, Кривому Розі та Вінниці, розпочнуть навчання.  

Зараз вони проходять вступний курс ліцеїста. Якими були перші враження від перебування в ліцеї? Розповідаємо у спецпроєкті “Ліцеї МВС. Перші дні ліцеїстів”. 

21 серпня став важливим днем для ліцеїв безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання МВС України. Цього дня новостворені заклади освіти МВС вперше зустріли своїх вихованців.  

Цьому передували вступні іспити з української мови, історії України та фізичної підготовки, а також оголошення про зарахування 465 дітей, які вступили до новостворених ліцеїв МВС.

Про відкриття ліцеїв безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив у лютому 2024 року. Головна мета створення закладів  - якісна освіта для дітей Героїв.

Спецпроєкт МВС розповідає про перший день ліцеїстів, які вступили до Дніпра та Кривого Рогу. Це 150 дітей з різних регіонів України, зокрема прифронтових громад, батьки яких у більшості воюють на фронті, зникли безвісти або загинули.  

На заселення ліцеїсти прибули разом зі своїми батьками. Після знайомства з вихователями розпочалося їхнє нове життя у ліцеї. Дітей розділили по взводах, за кожним взводом закріпили вихователя. Це поліцейські та військові, які пройшли спеціалізовану підготовку та стануть для дітей наставниками.

Ліцеїсти будуть жити в комфортних кімнатах, обладнаних усім необхідним. Одразу ж після заселення діти отримали форму та пішли на перше шикування. 


«Сьогодні у нас новий крок на етапі формування ліцеїв безпекового спрямування - ми зустріли наших ліцеїстів. Разом з ними ми зробили крок до нового життя. Наше основне завдання зараз - це познайомитися з ліцеїстами, зробити їхнє перебування у ліцеї максимально цікавим», - сказав директор Дніпровського ліцею МВС Олександр Твердохліб.

 

До початку навчального року у ліцеїстів триватиме вступний курс, під час якого вони не лише ближче знайомляться з вихователями, а й вивчають правила поведінки, розпорядок дня та статут. 


«Хочемо також познайомити їх з професіями, які входять до складу МВС, мультимедійними тирами, класами тактичної медицини і цивільного захисту тощо. Все дамо їм спробувати за ці 10 днів», - додав Олександр Твердохліб.

Більше про те, яким був перший день у Ліцеях МВС – дивіться у спецпроєкті. 


Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux