Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Олексій Сергєєв: Ми як країна, що перебуває у стані війни, потребуємо ще більшої світової допомоги
Опубліковано 08 грудня 2023 року о 14:04

На цьому наголосив заступник Міністра внутрішніх справ України під час зустрічі з польською делегацією – Радником Посольства Республіки Польща в Україні, офіцером зв‘язку Прикордонної служби Республіки Кшиштофом Лиховідом та Президентом Фонду «Жертвам війни в Україні» Павелом Штепієном. 

Окрім того, на зустрічі були присутні Державний секретар МВС Інна Ящук,  Директор Департаменту освіти, науки та спорту Олександр Тарасенко та Директор Департаменту охорони здоров’я Максим Парубець.

На початку перемовин Держсекретар відомства Інна Ящук подякувала партнерам за всеосяжну підтримку зі сторони Польщі на фоні повномасштабного вторгнення росії та зазначила, що дана зустріч лише сприятиме нарощуванню співпраці між країнами.

«Ми маємо ефективну співпрацю з польськими лікарями. Вони допомагають українським медикам у різних куточках нашої країни, у тому числі прифронтових. Польські лікарі разом з нашими медиками проводять надскладні операції та здійснюють поїздки на деокуповані території та надають допомогу населенню», – розповіла Інна Ящук.

Своєю чергою, заступник Міністра внутрішніх справ України Олексій Сергєєв відзначив важливість навчання українських бійців основам тактичної медицини, адже це допомагає зберегти життя на фронті:

«Ми як країна, що перебуває у стані війни, потребуємо ще більшої світової допомоги. В першу чергу — у наданні реабілітації для наших бійців, які щоденно отримують поранення. Окрім того, для нас залишається актуальним питання організації навчань з тактичної медицини спільно із нашими партнерами». 

У відповідь на це Радник Посольства Республіки Польща в Україні, офіцер зв‘язку Прикордонної служби Кшиштоф Лиховід наголосив, що для його країни й досі залишається пріоритетним допомога Україні, яка продовжує перебувати під постійними атаками зі сторони рф:

«Наше завдання від початку повномасштабної війни – аби наша допомога якнайшвидше надходила до України. Окрім того, ми проводили спеціальні тренінги для українських бійців щодо тактичної медицини і готові організувати ще одні, адже це дуже важливо в умовах війни».

Своєю чергою, Президент Фонду «Жертвам війни в Україні» Павел Штепієн зазначив, що їх команда має сертифікати НАТО з тактичної медицини і готова й надалі організовувати відповідні навчання.

«Як тільки ми отримаємо список ваших актуальних потреб, ми будемо шукати шляхи, як надати вам те, що ви потребуєте», – резюмували партнери.

Департамент комунікації МВС України



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux