Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
НГУ: Врятовані життя, затримання злочинців, допомога громадянам - результати патрулювання гвардійців за 2 місяці в містах України
Опубліковано 02 жовтня 2019 року о 17:37

З 1 серпня 2019 року військовослужбовці Національної гвардії України виконують завдання з охорони громадського порядку у складі самостійних піших патрулів.

Службу гвардійці несуть п’ять днів на тиждень по шість годин, утім за ускладнення оперативної обстановки час служби військових змінюється. Гвардійські патрулі мають при собі планшетні пристрої, підключені до інформаційно-телекомунікаційної системи «Інформаційний портал Національної поліції України». Це дає змогу в режимі «он-лайн» слідкувати за оперативною обстановкою в районі виконання завдань.

Найчастіше на вулицях українських міст фіксуються порушення ст. 309 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту», ст. 296 «Хуліганство», ст. 185 «Крадіжка», ст. 125 «Умисне легке тілесне ушкодження».

Сьогодні ми зібрали цифри двомісячного несення служби по всій Україні.

За результатами серпня та вересня нацгвардійцями затримано 639 осіб (508 самостійно, 131 спільно з поліцією) - за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень.

6 466 осіб (3 936 самостійно, 2 530 спільно з поліцією) - за адміністративні правопорушення.

Так у затриманих було вилучено дві одиниці вогнепальної зброї (два пістолети), 77 набоїв, один пристрій травматичної дії, двадцять одиниць холодної зброї ( дванадцять ножів,  п’ять кастетів, три металеві телескопічні дубинки), 3,241 кг наркотичних речовин (2,795 кг. - самостійно, 0,446 кг. – спільно з поліцією).

А також 31 кілограм наркотичної сировини (спільно з поліцією) та виявлено два легкових автомобілі, які перебували в угоні.

Крім того, завдяки правоохоронцям НГУ у ході затримань було повернуто майна на суму 98 тисяч 470 гривень.

ВРЯТОВАНІ ЖИТТЯ, ЗАПОБІГАННЯ ЗЛОЧИНАМ, ДОПОМОГА ГРОМАДЯНАМ

У Херсоні гвардійці врятували чоловіка від самогубства

4 вересня гвардійці, які патрулювали вулицями у Херсоні, отримали сигнал від чергової частини про чоловіка, який хоче вчинити самогубство. Виклик на лінію "102" поступив від його занепокоєних батьків.

Не гаючи час, гвардійці вирушили до вказаної адреси та побачили чоловіка, який ледве тримається за зворотню сторону балкона. Чоловік був у відчаї та заявляв про бажання зіскочити на землю.

Доки двоє військовослужбовців намагалися заспокоїти громадянина, третій вирушив до його квартири. На щастя, чоловік прислухався до порад військовослужбовців та з їх допомогою повернувся назад до кімнати. Батьки, переконавшись, що син у безпеці, дуже дякували гвардійцям за оперативність та проявлену небайдужість у спілкуванні в критичній ситуації.

Нацгвардієць врятував жінці життя у Вінниці

Жінку, яка втратила свідомість врятував нацгвардієць під час несення служби з охорони громадського порядку в центрі адміністративних послуг у Вінниці.

12 вересня потерпіла вже виходила з адміністративного приміщення і раптом знепритомніла. Солдат до приїзду швидкої надав їй домедичну допомогу та подзвонив рідним жінки.

Пані Надія до прозорого офісу прийшла з самого ранку. У черзі простояла кілька годин, аби оформити субсидію. Раптом від задухи жінці стало зле і вона впала на підлогу. Гвардієць, який чергував на місці - відразу відреагував.

 "Бачу, як виходить жінка, її почало хитати, підкосилися ноги і вона впала на підлогу. Я одразу кинувся до неї. Потерпілій не вистачало повітря. Жінка лежала непритомна. Я перевернув її на бік. Нахилився, прислухався чи потерпіла дихає. Розстебнув ґудзики на одежі для забезпечення доступу свіжого повітря. Розтер скроні та ділянки біля вух. Підніс до носу вату з розчином амікаку", – згадує нацгвардієць військової частини 3008.

В Ужгороді гвардійці затримали 2 жінок за підозрою у шахрайстві, грабіжника та одного з наркотичними речовинами

13 вересня гвардійці, спільно з полісменами затримали двох жінок, яких підозрюють у шахрайському заволодінні коштами в продуктовому магазині. Після перегляду відео з камер спостереження жінок було затримано та доставлено у відділок поліції.

14 вересня гвардійці спільно з працівниками поліції затримали чоловіка, який мав при собі ймовірні наркотичні речовини. Так, під час перевірки документів та поверхневого огляду в порушника виявлено паперовий згорток з 5 грамами марихуани марихуану.

15 вересня, близько 20:30 у районі автовокзалу до нацгвардійців звернулась жінка, яка повідомила про те, що невідомий чоловік вирвав у неї з рук жіночу сумку. Потерпіла описала зловмисника, якого оперативно розшукали гвардійці разом з речовим доказом — викраденим телефоном «Нокіа».

У Рівному нацгвардійці за двадцять хвилин затримали троє молодиків із речовинами, які схожі на марихуану

На Привокзальному майдані у Рівному 26 вересня гвардійці за двадцять хвилин тричі затримували людей з ймовірними наркотичними речовинами.

Під час пішого патрулювання близько 19:04 гвардійці помітили молодика, який намагався уникнути зустрічі з правоохоронцями. Гвардійці вирішили провести перевірку документів молодика та поверхневий огляд. У хлопця знайшли паперовий згорток з вмістом подрібненої речовини зеленого кольору рослинного походження, що зовні нагадувала марихуану. Приблизна вага згортку склала два грами.

Через декілька хвилин, той самий патруль нацгвардійців помітив ще одного молодика, який змінив напрям руху, коли помітив правоохоронців. Хлопця попросили пред’явити документи. Нацгвардійці також провели поверхневий огляд молодика на знайшли дві поліетиленові пакети з вмістом подрібненої речовини зеленого кольору рослинного походження, що зовні нагадувала марихуану, вагою п’ять грамів.

І майже у той самий час, о 19:22, на тому ж майдані, інший патруль зупинив молодика, який теж мав при собі ймовірну наркотичну речовину. Загальна вага вмісту поліетиленового пакету склала 2 грами.

Прибуття до України паломників-хасидів

З кінця вересня гвардійці успішно охороняють громадський порядок та забезпечують публічну безпеку в Одеському аеропорту під час прибуття паломників-хасидів

Паломники-хасиди масово продовжують прибувати в Україну для святкування іудейського Нового року. Цьогоріч їх понад 30 тисяч. Велика частина прибувала через аеропорт міста Одеси.

Гвардійці цілодобово патрулювали біля терміналу аеропорту та на паркінгу й прилеглій території. З Одеси хасиди прямуватимуть автобусами до Умані.

«Наше основне і першочергове завдання полягає в тому, щоб громадяни та гості нашого міста й країни почували себе безпечно. На сьогодні надзвичайних подій та грубих порушень порядку не допущено», - розповідає командир патрульного батальйону майор Іван Бондаренко.

Спільно з поліцейськими нацгвардійці забезпечуватимуть правопорядок протягом усього періоду святкування, який традиційно припадає на кінець вересня або початок жовтня.

Прес-служба НГУ

За інформацією управління з громадської безпеки ГУ НГУ

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux