Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Нацполіція представила досвід протидії злочинності в умовах війни на форумі стратегічного співробітництва у Гаазі
Опубліковано 01 лютого 2024 року о 16:41

Захід об’єднав представників країн Європейського Союзу, Західних Балкан та Східного партнерства - керівництво правоохоронних органів, які займаються оперативною діяльністю та підготовкою кадрів. Міжнародну зустріч організовано в рамках проєктів щодо стратегічного та оперативного співробітництва в боротьбі з організованою злочинністю. 

Форум проходив у штаб-квартирі Європолу (м. Гаага, Нідерланди) та є спільною ініціативою Агентства Європейського Союзу з підготовки співробітників правоохоронних органів (CEPOL) та Агентства Європейського Союзу з правоохоронного співробітництва (Європол).

Україну на зустрічі представляли заступник Голови Нацполіції - начальник кримінальної поліції Андрій Нєбитов, начальник Департаменту кримінального аналізу Роман Бутко та т.в.о начальника Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Володимир Шерстньов.

Андрій Нєбитов розповів європейським колегам про роботу поліцейських підрозділів в умовах війни: несення служби на блокпостах, відновлення порядку на визволених територіях, розслідування воєнних злочинів, евакуацію громадян, розмінування деокупованих територій та безпосередню участь правоохоронців у відбитті нападу агресора.

Українська делегація поділилася досвідом протидії наркозлочинності, а також підтримала створення платформи для співробітництва та обміну інформацією.

«Разом з європейськими колегами вдосконалюємо координацію стратегічної відповіді на нові виклики з боку організованої злочинності. Завдяки нашій європейській поліцейській спільноті під протекцією Європолу кожного дня офіцери Національної поліції України підвищують кваліфікацію за різними напрямами: протидія кіберзлочинам та злочинам, пов’язаним з торгівлею людьми й нелегальною міграцією, боротьба з незаконним обігом зброї та наркозлочинністю, долучаючи до розкриття фахівців Департаменту кримінального аналізу», - повідомив заступник Голови Нацполіції Андрій Нєбитов.

Одним із міжнародних проєктів, у якому зараз бере участь Україна, є TOPCOP (навчання та оперативне партнерство проти організованої злочинності). Проєкт спрямований на підвищення ефективності боротьби з транснаціональною організованою злочинністю та нарощування потенціалу правоохоронних служб країн-партнерів.

«Впровадження системи оцінювання загроз тяжкої та організованої злочинності в Україні (SOCTA) – це крок у напрямку покращення безпеки . З урахуванням складності сучасних злочинних мереж і викликів, які вони ставлять перед правоохоронними органами, важливо мати ефективну систему аналізу та прогнозування потенційних загроз, окрім того, участь українських фахівців у проєкті TOPCOP надає можливість українським правоохоронцям обмінюватися досвідом з колегами з інших країн, використовувати передові практики та технології для боротьби зі злочинністю на міжнародному рівні», - зазначив керівник Департаменту кримінального аналізу Роман Бутко.

Департамент комунікації

Національної поліції України




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux