Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Кіровоградщині ще в одному поліцейському підрозділі запрацювала система «Custody Records»
Опубліковано 04 листопада 2022 року о 17:48

За участі начальника Управління дотримання прав людини Нацполіції України Руслана Горяченка її презентували у відділенні поліції № 1 (м. Мала Виска) Новоукраїнського районного відділу. 

До заходу також долучилися представники Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, УДПЛ Нацполіції, керівництво ГУНП в області, органів місцевого самоврядування, працівники органів прокуратури.

Основна мета впровадження системи «Custody Records» - як забезпечення дотримання прав затриманих чи відвідувачів підрозділів поліції, так і захист правоохоронців від можливих неправдивих звинувачень.

Для її фукціонування змінено інфраструктуру відділу поліції, створено відповідні умови, зокрема забезпечено відеоспостереження та відеофіксацію всіх дій.

Система передбачає таке поняття як інтерв’ю із затриманою особою з метою перевірки будь-якої інформації, що стосується поводження з нею. Інтерв’ю проводить інспектор дотримання прав людини. Також, завдяки відеобладнанню, він має можливість спостерігати за переміщенням затриманої особи.

Крім того, у підрозділі обладнано робоче місце адвоката або захисника, який спілкуватиметься із затриманим. У кімнаті слідчих дій, також оснащеній відеоспостереженням, з особою працює поліцейський у присутності адвоката.

Далі особа переміщується у кімнату для затриманих, яка відповідає всім необхідним стандартам.

«Впровадження в діяльність вказаної системи дає змогу забезпечення детальної фіксації всіх дій щодо затриманої особи, починаючи з моменту її фактичного затримання та протягом усього періоду перебування у територіальному органі поліції до моменту звільнення цієї особи або ж її доставлення до ІТТ. Це створює комфортні умови для роботи поліцейських», - зазначив начальник Управління дотримання прав людини Руслан Горяченко.


Керівник обласного главку відомства Роман Козьяков подякував керівництву Національної поліції та представникам органів місцевого самоврядування за підтримку у впровадженні проєкту.

"Ми вдячні всім, хто допомагає наближати діяльність правоохоронців до європейських стандартів. Реалізація проєкту буде продовжуватись на території всієї області», - зазначив Роман Козьяков.



За матеріалами 

Управління дотримання прав людини 

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux