Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Ми зробимо все можливе, щоб розмінувати територію країни від ворожих снарядів» - вибухотехнік Руслан Якименко
Опубліковано 30 грудня 2022 року о 12:42

Старший інспектор відділу вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області у складі зведеного загону НПУ розміновував звільнені від загарбників Гостомель та прилеглі до Бучі населені пункти. 

«У відрядженні ми з колегами перебували більше 30 днів. Наш зведений загін в якості приданих сил прибув на місце через тиждень після того, як територію було звільнено від окупантів. Ми побачили розбиті ворогом житлові будинки, адмінприміщення, школи, магазини, знищеними були мости та дороги. Снаряди буквально купами лежали під ногами, тож, не гаючи часу, всі разом включитися в роботу», – розповідає 45-річний майор поліції.

Про те, скільки йому вдавалося розрядити та знешкодити снарядів чи вибухових пристроїв за добу, сказати не може, запевняє, що дуже багато. В залежності від типу, деякі вибухові пристрої розряджували на місці, інші вивозили, щоб у подальшому знищити.

«На фахівців вибухотехнічних підрозділів покладена велика відповідальність. Ми проводимо обстеження, вилучаємо вибухові пристрої та снаряди. Робимо безпечною місцевість, до якої після цього повертаються жити люди», - говорить поліцейський.

Про службове відрядження Руслан Якименка на Київщину, його родина дізналася за кілька днів до того. Дружина, донька та син дуже підтримували чоловіка і батька, але водночас дуже за нього хвилювалися.

«Наказ про відрядження я отримав 5 квітня, вже 6 числа разом з колегою, інспектором Миколою Шевченком, приїхали до Бучанського району. Роботи було стільки, що місяць промайнув не зглянувся і коли. Починали працювати з досвіту, а припиняли, коли надворі темніло. І так кожного дня», - згадує Руслан.

На ввіреній території вибухотехніки Кіровоградщини виявили та знешкодили близько 7,5 тисяч вибухонебезпечних предметів. Серед них: ручні гранати, постріли до ручних протитанкових та підствольних і автоматичних гранатометів, підривачі до інженерних боєприпасів та ствольної артилерії, мінометні міни, артилерійські постріли та снаряди зокрема калібром від 23-мм до 203-мм, реактивні вогнемети та протитанкові гранати, елементи реактивних снарядів, протитанкові керовані ракети, бойові частини некерованих авіаційних ракет та керованих ракет, елементи ракет тактичного ракетного комплексу, порохові заряди, протипіхотні та протитанкові міни.

«Особливості роботи вибухотехніка – це коли виконуєш певні дії обережно, правильно і з холодним серцем. У ці хвилини досить напружено включаєшся в сам процес. Коли завдання успішно виконано і розумієш, що предмет, з яким працюєш, вже не становить небезпеки, приходить відчуття зниження напруги та задоволення. Тоді у хорошому значенні і відчуваєш адреналін. Це можна порівняти хіба що з екстремальним видом спорту» (посміхається), - розповідає поліцейський.

Крім того, за словами Руслана Якименка, у його роботі важливо постійно підвищувати професійний рівень, бо технічний прогрес і в озброєнні не стоїть на місці.

І найголовніше – вірити та своєю самовідданою працею наближати Перемогу.

«Ми віримо, що дуже скоро українці здолають ворога, а ми зробимо все можливе, щоб максимально швидко розмінувати всю нашу територію від ворожих снарядів. І буде мир! Україна Переможе!», - запевняє Руслан.

За належне виконання поставлених службових завдань, виявлені професіоналізм та відвагу старший інспектор вибухотехнічної служби ГУНП в Кіровоградській області отримав відзнаку від Голови Національної поліції України Ігоря Клименка – «Знак пошани».

Сектор комунікації

поліції Кіровоградської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux