Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
МВС нарощує співпрацю з Міжнародною організацією з міграції щодо безпеки у громадах та на кордонах, – Катерина Павліченко
Опубліковано 31 травня 2023 року о 09:18

30 травня за участі заступниці Міністра внутрішніх справ Катерини Павліченко, відбулася зустріч представників підрозділів МВС та МОМ в Україні. Сторони обговорили розширення партнерських відносин та визначили майбутні пріоритети. 

Катерина Павліченко подякувала Голові Представництва МОМ в Україні за сталу підтримку підрозділів системи МВС під час гуманітарної та міграційної кризи. Вона розповіла партнерам про багатокомпонентний проєкт «Безпечна країна», над яким наразі працює МВС. 

«Концепція безпечної країни направлена на посилення безпеки у різних сферах, зокрема у територіальних громадах та на кордонах. Безпека на цих ділянках однозначно актуальна, як у час війни, так і у період відновлення», – наголосила заступниця Міністра.

Проєкт «Безпека територіальних громад» включає створення у громадах «Центрів безпеки», де будуть працювати поліцейські, медики та рятувальники. Наразі в Україні утворені 42 такі Центри. Один з них, на жаль, зруйнований, ще один знаходиться на тимчасово окупованій території. 

«Ми розуміємо, що зараз проєкт, як ніколи потребує масштабування. Адже ми орієнтуємося на створення максимально сервісних послуг для людей на деокупованих територіях. Це стосується зокрема і відновлення документів», – підкреслила Катерина Павліченко.

Проєкт «Безпечний кордон» має на меті запровадити європейські принципи інтегрованого управління кордоном, посилити захист українсько-російської та українсько-білоруської ділянок кордону, повітряний моніторинг та безпеку державного кордону на морі.

Своєю чергою, Голова Представництва МОМ в Україні Ан Нгуєн запевнив, що напрямки діяльності МВС повністю співпадають з пріоритетами та цінностями Міжнародної організації з міграції:

«Ми маємо налагоджену тісну співпрацю з МВС, ДМС, ДПСУ та НПУ щодо протидії різним формам торгівлі людьми. Разом з тим, спільно з Міжнародним центром з розвитку міграційної політики ми працюємо нам адаптацією українського законодавства до стандартів права ЄС. Також ми готові долучитися до процесу інтеграції ветеранів з системи МВС до цивільного життя».

За словами представника ДПСУ, суттєвим фактором, який зараз проявляється на кордонах, в тому числі західних, є незаконне переміщення зброї, боєприпасів та їхніх частин. Тому для нас важливим є посилення моніторингових спроможностей, як в пунктах пропуску, так і поза ними, що є складовою проєкту «Безпечний кордон». 

Варто також зазначити, що спільно з іноземними колегами, українські поліцейські проводять роботу з викриття міжнародних злочинних груп, які втягують осіб у незаконну діяльність закордоном. 

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux