Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Молодих українських змінотворців відзначили премією UNICEF YOUTH AWARDS
Опубліковано 05 вересня 2022 року о 12:08

Вперше у цьому році в Україні відбулась церемонія нагородження премією “UNICEF YOUTH AWARDS”. Нею відзначили активну українську молодь, яка втілює важливі соціальні ініціативи у своїх громадах. У цьому році нагорода присвячена тим, хто не стоїть осторонь та створює позитивний вплив під час війни. Захід відбувся під патронатом Першої леді Олена Зеленська та за участі виконавчої директорки Unicef Кетрін Рассел.

Нагороду отримали підлітки та молодь 16-23 років, які допомагають людям з інвалідністю, дітям у важких умовах під час війни, реалізують освітні проєкти, надають психологічну допомогу, підтримують літніх людей, тварин і розвивають свої громади.

Фіналісти премії представляють різні регіони України: Харків, Слов’янськ, Охтирка, Зміїв, Южноукраїнськ, Рогатин, Львів, Київ. Юних волонтерів нагородили поважні гості, серед них і перша леді України Олена Зеленська. Вона вручила нагороду наймолодшій фіналістці ― 16-річній Алісі з Охтирки. Дівчинка від початку війни залишалась у рідному місті та, щойно стихли обстріли, організувала шаховий гурток для дітей та підлітків.

«Для мене всі ви і є уособленням тих змін, до яких ми прагнули ці десятиліття незалежності. У вас широкий світогляд, ви відкриті до нових знань. Рівність і повага до людини для вас – базові цінності. І ви знаєте, що ці цінності у вас ніхто не відбере. Коли мене запрошували виступити на цій події, то зазначали, що моя промова може стати натхненням для гостей. Але насправді ви, молоді люди, є моїм натхненням. Ви і справи, які ви робите», – сказала Олена Зеленська під час виступу.

Найбільше нагороджених з Харківщини. Серед нагороджених — Роман Єфременко, який допомагає тим, хто не може подбати про себе самостійно. Хлопець допоміг понад 600 самотнім бабусям та дідусям. Дарина Крук також з Харкова допомагає безпритульним тваринам: облаштовує годувальні пункти, знаходить прихисток.

“Наша молодь — свідома, хоробра та сильна. Наші серця б‘ються за перемогу так само сильно, як б’ються наші воїни на передовій. Маленький внесок кожного з нас — це цеглина в нашу перемогу!”, — зазначила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

Під час свого першого візиту в Україну, церемонію також відвідала Виконавча директорка ЮНІСЕФ Кетрін Рассел. Вона нагородила команду пластунок з Івано-Франківщини, які створили молодіжний простір для подолання наслідків війни у своїй громаді. Повні історії змінотворців можна переглянути за посиланням. 

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux