Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко взяв участь у спільних консультаціях між Урядами України та Словаччини
Опубліковано 11 квітня 2024 року о 17:49

Сьогодні, 11 квітня, українська та словацька делегації, на чолі з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем та Прем'єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо взяли участь у важливих консультаціях між Урядами обох країн. 

Під час зустрічі обговорювалися низка актуальних питань, спрямованих на зміцнення співпраці, покращення безпеки на кордоні та гуманітарного розмінування.

На початку зустрічі Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль особисто подякував Уряду Словаччини за всеосяжну допомогу на фоні повномасштабного вторгнення росії та заявив, що для України критично важлива підтримка демократичного світу у цій війні.

«Добросусідство не втрачає власної актуальності. На даний час воно критично і життєво необхідно для нас. І звісно, коли сусід допомагає – це полегшує життя для країни, яка знаходиться у стані повномасштабної війни. Ми вдячні Словаччині та словацькому народу за підтримку України – визнання нашого суверенітету та територіальної цілісності. Також ми вдячні за підтримку у гуманітарній, енергетичній та військовій сферах. Дякуємо за навчання, лікування наших військових та прийняття наших людей, які вимушено стали біженцями», – наголосив Денис Шмигаль.

.

Своєю чергою, Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів міжнародним партнерам про збільшення кількості атак армії рф по об'єктах критичної інфраструктури та потребу України у захисті:

«Ворог щодобово тероризує наших людей, атакуючи цивільну інфраструктуру. І наступної зими, якщо ми це не зупинимо, ми будемо мати великі проблеми. Якщо ворог десь проламає нашу оборону – ми не знаємо де він зупиниться», – заявив Ігор Клименко.

.

У відповідь на це Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток запевнив, що його країна розуміє усі виклики з якими стикається Уряд України через напад росії та наголосив, що офіційна Братислава буде й надалі підтримувати нас у боротьбі за незалежність:

«Сьогоднішня зустріч є прикладом започаткування діалогу. Ми впевнені, що наші двосторонні відносини будуть лише розвиватися. Зі свого боку я хочу зазначити, що для нас найголовнішим залишається питання безпеки і ми маємо плідно працювати у цьому напрямку та спільними діями шукати вирішення цим  викликам». 

викликам».

Також однією з ключових тем була співпраця у розбудові пунктів пропуску та впровадження спільного контролю на кордоні. Зокрема, обговорювалася розробка та модернізація прикордонного пункту пропуску «Ужгород-Вишнє Нємецьке» як з української, так і зі словацької сторони.

Другою важливою темою була безпекова ситуація в Україні та боротьба із злочинністю.

«Плідна взаємодія між відомствами системи МВС України та Словаччини – це ефективний інструмент для запобігання транскордонної злочинності. Завдяки постійному обміну інформацією і оперативному співробітництву ми спроможні реагувати на поточні виклики», – заявив Ігор Клименко.

Окрему увагу сторони приділили реалізації Формули миру Президента України щодо радіаційної та ядерної безпеки. Зокрема, між Державною прикордонною службою та МВС Словаччини було підписано угоду за напрямком взаємодії та співробітництва у галузі радіаційної, хімічної, біологічної та ядерної безпеки на кордоні. 

Особлива увага приділялася положенням щодо гуманітарного розмінування, зокрема, ініціативі щодо продовження постачання словацькою стороною техніки  у межах міжнародної технічної допомоги. Завдяки цій ініціативі, в Україні з’явиться додаткове обладнання для розмінування, що допоможе забезпечити безпеку та захист населення від вибухових предметів.

«Хотів би подякувати вашому Уряду за дві машини механізованого розмінування Bozena, які після виготовлення та доставки будуть передані на Херсонщину. Така допомога є суттєвим внеском в підвищення рівня безпеки наших саперів та пришвидшення процесу розмінування даного регіону», – заявив Глава МВС України Ігор 

Клименко.

Загалом, консультації між Україною та Словаччиною відображають важливість тісного співробітництва та спільних зусиль у забезпеченні безпеки та стабільності в державі. Рішучість обох країн продовжувати співпрацю свідчить про готовність долати виклики та загрози разом.

Департамент комунікації МВС України



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux