Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Мері Акопян: Досвід Ізраїлю особливо цінний для МВС України
Опубліковано 20 липня 2022 року о 09:14

Заступниця міністра внутрішніх справ України Мері Акопян зустрілася з Надзвичайним та Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Паном Міхаелем Бродським. 

Під час зустрічі сторони обговорили основні напрямки співробітництва між нашими державами в контексті правоохоронної тематики.

Насамперед йшлося про поточну ситуацію в Україні, пов’язаною з повномасштабним вторгненням рф. Заступниця міністра МВС ознайомила Надзвичайного та Повноважного Посла Держави Ізраїль з безпековою ситуацією та основними викликами, які постали перед відомствами системи МВС України.

Сторони предметно обговорили питання лікування та реабілітації працівників органів системи МВС України у медичних закладах Ізраїлю, а також можливості професійного вдосконалення українських психологів на базі ізраїльських спеціалізованих закладів, спільної реалізації проєктів діагностики та психологічної допомоги при посттравматичних стресових розладах (ПТСР) у учасників бойових дій.

«Медицина Ізраїлю вважається однією з найкращих у світі. На жаль, чимало українських воїнів зазнали поранень й потребують висококваліфікованої медичної допомоги. Тож українська сторона розраховує на підтримку Ізраїлю у цьому питанні», - зазначила Мері Акопян. 

Сторони окремо обговорили пріоритети діяльності МВС України під час війни. Йшлося про необхідність міжнародної підтримки в питаннях гуманітарного розмінування та підвищення спроможностей українських піротехничних підрозділів, адже близько половини території України потенційно забруднені вибухонебезпечними предметами, а також відновлення матеріально-технічної бази відомства.

Учасники зустрічі також обмінялися думками щодо безпекових ризиків та загроз для паломників хасидів, які щороку здійснюють подорож до Умані на святкування Рош а-Шана. 

За словами Міхаеля Бродського, ізраїльська сторона цілком усвідомлює існуючі нині загрози і ризики і наполегливо рекомендує своїм громадянам утриматися від цьогорічних відвідин України, де тривають широкомасштабні бойові дії. 

За будь-яких обставин, навіть у випадку, коли в Україні не буде впроваджено жодних обмежень для паломників, сторони, як зазвичай, тісно співпрацюватимуть у сфері безпеки на рівні правоохоронних органів обох держав.

Департамент комунікації МВС

фото Андрія Новицького


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux