Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Леонід Тимченко: Реабілітація наших військових - це пріоритет держави
Опубліковано 19 березня 2024 року о 16:58

На цьому наголосив заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко на під час спортивного форуму ветеранів «Сильні України», який відбувся в Одеському державному університеті внутрішніх справ. 

Також на форумі були присутні представники громадської організації «Федерація стронгмену України», місцевої влади, народні депутати та ветерани.

Під час трьох панелей учасники заходу обговорили актуальні проблеми у питанні реабілітації ветеранів, шляхи їх вирішення, перспективи реабілітації через спорт та розбудову ветеранської спортивної спільноти.

«Ми маємо бути готові до того, що ветеранів в Україні буде з‘являтись ще більше, і ми маємо створити усі умови для їх комфортного життя. Йдеться як про життя у соціумі, так і можливості для працевлаштування. Наразі у системі МВС працює велика кількість військовослужбовців, які отримали поранення на фронті», – зазначив заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко.

Зокрема, він розповів ветеранам про можливість роботи операторами в Службі 112.

Своєю чергою, перший заступник голови Одеської обласної державної (військової) адміністрації Олександр Харлов поінформував присутніх про роботу місцевої влади з ветеранами саме на Одещині:

«Ми продовжуємо роботу з нашими міжнародними партнерами у питанні реабілітації і ми намагаємось створити усі умови, аби Одещина дійсно стала південним хабом з реабілітації. Наразі ми спільно з Національною поліцією та МВС України реалізовуємо в області програму Президента щодо працевлаштування наших військових, які отримали поранення внаслідок збройної агресії та не можуть виконувати свої службові обов’язки в поліцію охорони».

Однією з частин соціалізації є можливість військових знову сідати за кермо, попри складні поранення чи ампутацію. Так, на базі закладів освіти системи МВС України функціонують автошколи для осіб з інвалідністю. Про роботу однієї з таких детальніше розповів ректор Одеського державного університету внутрішніх справ Дмитро Швець:

«За підтримки Міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка у кожному закладі системи МВС функціонує автошкола для осіб з інвалідністю і наш університет не виключення. Ми маємо спеціально обладнані автомобілі та інструкторів, які працюють з цією категорією людей. Окрім того, ми даємо умови для проживання на час навчання в автошколі».

Також важливою темою форуму стало питання ролі спорту у реабілітації ветеранів.

«Мені дуже приємно, що я особисто зміг побувати на змаганнях «Сильні України», які на найвищому рівні були організовані для наших героїв. Кожен присутній на змаганнях – носій генетичного коду переможців», – заявив Леонід Тимченко.

Нагадаємо, днями в Одесі відбувся спортивно-інклюзивний захід «Сильні України». Серед учасників якого були ветерани з-поміж військовослужбовців Національної гвардії, Державної прикордонної служби, ЗСУ, та працівників ДСНС України, які отримали поранення виконуючи службові завдання.

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux