Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Леонід Тимченко: Під нові повноваження з розшуку безвісти зниклих у МВС сформували управління з 30 осіб
Опубліковано 05 жовтня 2023 року о 15:04

"Станом на зараз більше 26 тисяч осіб перебувають у розшуку, і саме вони є зниклими безвісти за особливих обставин. З них 11 тисяч - це цивільні громадяни і близько 15 тисяч - це військові", — про це заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко повідомив в ефірі всеукраїнського телемарафону “Єдині новини”. 

Заступник Міністра зауважив, що МВС взяло на озброєння все найкраще, що було створено в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Також був створений власний кол-центр, номер телефону якого: 0 800 103 33 33.

Фахівці кол-центру працюють щоденно, вони обізнані в роботі і володіють навичками психологів. Адже в МВС розуміють, що люди, які телефонують, перебувають в непростих умовах.

"Окрім цього, ми продовжуємо видавати витяги з реєстру, ми обліковуємо інформацію про кожного зниклого. Постійно співпрацюємо із Національною поліцією України із Головним управлінням розвідки, які займаються координацією пошуку", — повідомив Леонід Тимченко.

Також у Міністерстві обліковують всю інформацію, ведеться реєстр і станом на сьогодні близько 9 тисяч сімей отримали витяги з Єдиного реєстру осіб зниклих безвісти саме за особливих обставин.

"Важливим є те, що в МВС створено управління, яке безпосередньо виконує функції секретаріату уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин — це 30 фахівців, які вже станом на сьогодні працюють в кожному регіоні і безпосередньо в центральному апараті. Вони в першу чергу будуть підтримувати зв'язок із всіма громадськими організаціями, відповідати на запити і скарги, які надходять від громадян", - сказав заступник Міністра.

До речі, важливо зауважити, що зміна повноважень з координації не вплине на ефективність. Адже особа вважається зниклою безвісти за особливих обставин тільки після звернення рідних до правоохоронців, незалежно від того, чи це військовослужбовець, чи цивільна особа, яка зникла безвісти на окупованих територіях або на територіях там, де проводяться сьогодні бойові дії. Зміни, зокрема, прискорять кваліфікацію статусу осіб зниклих безвісти за особливих обставин. Адже завжди вся інформація опрацьовується представниками Національної поліції. Вирішується питання про те, щоб внести дані про вказану особу до розшукових обліків і проведення першочергових оперативно-розшукових і в подальшому слідчих дій.

Нагадаємо, 12 вересня ц.р. Кабінет Міністрів України передав повноваження з координації розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, від Мінреінтеграції до МВС.


Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux