Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Криміналісти Нацполіції пройшли спеціальні навчання з документування воєнних злочинів на деокупованих територіях
Опубліковано 27 квітня 2023 року о 09:27

Семінар для керівників територіальних підрозділів криміналістичного забезпечення пройшов на базі Національної академії внутрішніх справ. Поліцейські відпрацьовували практичні навички на спеціально облаштованих локаціях, що імітують місця скоєння воєнних злочинів, а також ознайомилися з роботою сучасних пересувних ДНК-лабораторій.  

Участь у практичному семінарі взяли перший заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції Сергій Пантелеєв, ректор Національної академії внутрішніх справ Володимир Чернєй, заступник директора Департаменту освіти, науки та спорту МВС України Антон Сизоненко, начальник відділу криміналістичного забезпечення ГСУ Національної академії України Ігор Малиш, а також заступник керівника Головного слідчого управління – керівник Управління, полковник Державного бюро розслідувань Артем Медведенко. 

Перший заступник начальника ГСУ Сергій Пантелеєв подякував керівництву НАВС за високий рівень організації навчань для поліцейських: 

«Саме слідчі та криміналісти залучаються до фіксації наслідків обстрілів окупаційними військами рф. Ці фахівці працюють на деокупованих територіях, документують численні воєнні злочини, зокрема розстріл евакуаційних автоколон, виявлення масових захоронень, катівень тощо. Відтак поліцейські повинні мати високу фахову підготовку і вміло використовувати в роботі сучасні технології».

Ректор НАВС Володимир Чернєй зазначив, що слідчі та криміналісти проходили навчання на новітніх криміналістичних локаціях.

«Одним із важливих факторів у підготовці поліцейських є навчання на полігонах, імітованих під місця подій, пов’язаних з воєнними злочинами. Слухачі відпрацьовували в умовах, наближених до реальних, документування місць розстрілу цивільних та місць незаконного утримання людей», - зазначив ректор НАВС.

Водночас начальник відділу криміналістичного забезпечення Головного слідчого управління Ігор Малиш ознайомив керівників територіальних підрозділів криміналістичного забезпечення з роботою пересувних криміналістичних лабораторій.

«Сучасні криміналістичні лабораторії дають змогу досить мобільно пересувати криміналістичне обладнання, а відтак оперативно та якісно здійснювати проведення слідчих дій щодо документування воєнних злочинів. Ці лабораторії укомплектовані найсучаснішими криміналістичними валізами та обладнанням, які дозволяють швидке та якісне формування комплексу доказової бази для розкриття кримінальних правопорушень», - повідомив Ігор Малиш. 

Також поліцейські ознайомилися з роботою мобільної ДНК-лабораторії ANDE RAPID DNA 6C, яка призначена для автоматичного швидкісного встановлення ДНК-профілю та мобільною системою ідентифікації особи (ANDE), що захищена від пошкоджень під час транспортування та відповідає військовому стандарту США 810G. 


Отримані знання поліцейські використають під час роботи на деокупованих територіях.

 

Управління комунікації

Національної поліції України 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux