Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Керівник психологічної служби МВС розповів у інтерв'ю, як дбають про ментальне здоров'я гвардійців, прикордонників, поліцейських та рятувальників
Опубліковано 12 липня 2024 року о 16:45

Начальник управління психологічного забезпечення МВС України Андрій Костюк, старший офіцер центру оперативно-психологічного забезпечення Нацгвардії Анатолій Бондар та начальниця відділу психологічного забезпечення ГУ ДСНС в Києві Любов Кірнос дали ексклюзивне інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" про те, як у структурних підрозділах системи МВС дбають про ментальне здоров'я гвардійців, прикордонників, полійцейських і рятувальників, які є значною складовою Сил безпеки й оборони України.  

На фото: Андрій Костюк - начальник управління психологічного забезпечення МВС України

Наразі на передовій перебуває практично чверть від усього штату особового складу таких структурних підрозділів системи МВС України як: Національна гвардія, Держприкордонслужба та Національна поліція. Водночас рятувальники ДСНС, яка також належить до системи МВС, мають свій фронт боротьби - вони працюють на місцях "прильотів" - гасять пожежі, розбирають завали, рятують цивільних, деблокують тіла загиблих. Тож психологічна стабільність військових МВС на фронті і в тилу – компонента безпеки всіх українців.

На фото: Анатолій Бондар - старший офіцер центру оперативно-психологічного забезпечення Нацгвардії

На досвід яких країн спираються військові психологи? Чи існує єдиний підхід із психологічної підготовки бійців до фронту та реабілітації до цивільного життя? Як мотивувати військових дбати про своє ментальне здоров'я? Чи існує насправді в українському суспільстві поляризація “військовий – цивільний”? Як цивільним правильно спілкуватися із військовими, які щойно повернулися з передової? Як фахові психологи працюють з військовими, які повернулися з полону?

Відповіді на ці ті інші актуальні питання від психологів МВС, які щоденно працюють з військовослужбовцями, можна знайти у першій частині великого інтерв'ю на сайті агентсва "Інтерфакс-Україна" 

На фото: Любов Кірнос - начальниця відділу психологічного забезпечення ГУ ДСНС в Києві 

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux