Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Керівництво МВС та Нацполіції обговорили з Послом Хорватії шляхи практичної реалізації плану з деокупації Донбасу
Опубліковано 17 травня 2018 року о 18:10

Про це йшлося сьогодні, 17 травня, під час зустрічі державного секретаря Міністерства внутрішніх справ України Олексія Тахтая та першого заступника Голови Нацполіції В’ячеслава Аброськіна з Надзвичайним та повноважним послом Республіки Хорватія в Україні Томіславом Відошевічем.

Олексій Тахтай зазначив, що міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим вже розпочато широку кампанію з підготовки заходів до деокупації тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. У реалізації цього плану українській стороні може допомогти досвід різних країн світу, зокрема, Хорватії. 

«Одне із глобальних політичних рішень, яке сьогодні розглядається, – «перемога маленькими кроками». За цим варіантом повертати нашу територію ми будемо поетапно», – наголосив державний секретар МВС.

Він зазначив, що наразі відомство переходить до практичної площини реалізації плану. При цьому на нинішньому етапі важливо отримувати інформацію та мати підтримку міжнародних партнерів. 

Олексій Тахтай додав, що у реалізації практичної частини плану братимуть участь всі служби, підпорядковані МВС. Проте основний блок роботи буде покладено саме на Національну поліцію.

Томіслав Відошевіч зазначив, що у цьому процесі важливу роль відіграє співпраця з населенням. Дуже важливим фактором є встановленням довіри людей.

«З нашого досвіду найбільша довіра має бути до поліції. Саме в поліції люди бачили гарантію стабільності та безпеки. Що стосується нас – ми повністю відкриті до співпраці у процесі мирної реінтеграції Донбасу», – наголосив Посол Хорватії.

В’ячеслав Аброськін зазначив, що Нацполіція вже розпочала підготовку до виконання плану МВС з повернення тимчасово окупованих територій Донбасу.

«Ми готові працювати над реалізацією цього плану та розраховуємо на підтримку наших міжнародних партнерів. Працювати буде кожен підрозділ. На тимчасово окупованій території живуть наші громадяни. Вони чекають на наше повернення та потребують захисту», – підкреслив перший заступник Голови Нацполіції.

Нагадаємо, Арсен Аваков повідомив, що у МВС розпочато роботу над планом заходів з деокупації Донбасу.  

Також раніше повідомлялося, що українські поліцейські обміняються з хорватськими колегами досвідом роботи у повоєнний період.

Департамент комунікації 
Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux