Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Катерина Павліченко: Посилення інституційної спроможності психологічних служб – важливий напрям діяльності МВС
Опубліковано 28 вересня 2022 року о 13:02

На цьому сьогодні, 28 вересня, наголосила заступниця міністра внутрішніх справ України під час відкриття тренінгу «Криза та зріст: психічне здоров'я та допомога тому, хто пережив травму».  

Як зазначила Катерина Павліченко, наприкінці липня в межах «Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки», ініційованої Першою леді України Оленою Зеленською, група психологів підрозділів МВС опановувала в Ізраїлі програму Israel Trauma And Resilience Center (Natal) https://bit.ly/3BQ9fLg. На основі цієї програма був розроблений тренінг, учасниками якого сьогодні стали представники психологічних служб Державної прикордонної служби, Національної гвардії, Національної поліції та Держслужби з надзвичайних ситуацій.  

«Питання психологічного здоров’я населення, зокрема, наших захисників і захисниць, сьогодні є окремим і важливим напрямом діяльності МВС і загалом державної політики. Адже кожен українець по-своєму переживає наслідки війни. А працівники системи внутрішніх справ зазнають подвійного навантаження, бо працюють на передовій і спілкуються з громадянами, які втратили рідних, дім, стали вимушеними переселенцями. Це створює нові виклики для психологів системи внутрішніх справ. Тому питання посилення інституційної спроможності психологічних служб перебуває а контролі керівництва МВС. І ми розуміємо необхідність і важливість додаткових навчань і підвищення кваліфікації відомчих психологів», – сказала заступниця міністра внутрішніх справ.  

Вона також зазначила, що ізраїльський досвід роботи психологів у кризових ситуаціях має стати дієвим інструментом для психологів системи МВС. Відтак сьогоднішній одноденний тренінг започатковує низку навчань, під час яких знання і досвід передаватимуться далі у всі підрозділи МВС.  

«Ми плануємо, що ви передаватимете ці знання далі – у ваші підрозділи. Ми запровадимо каскадну систему навчання – розпочинаємо низку тренінгів, яку будемо постійно вдосконалювати, щоб вивести психологічний супровід, забезпечення і реабілітацію в МВС на якісно новий рівень»¸ – наголосила Катерина Павліченко.

Своєю чергою одна з теренерок Ніна Лигун, керівниця відділу психологічного забезпечення Департаменту персоналу МВС, акцентувала увагу на високому рівні знань і досвіду працівників психологічних служб ДСНС, Нацполіції, Держприкордонслужби та Нацгвардії, який буде посилений за допомогою ізраїльських підходів – методик і практик.  

Низку таких практик учасники навчання пропрацювали впродовж тренінгу. На основі набутих знань вони розроблять власні програми навчань, щоб поширювати ізраїльський досвід серед колег психологів, а потому – серед особового складу підрозділів.  

Департамент комунікації МВС України 

Фото Андрія Новицького


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux