Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Із початку поточного року на території області на 16 % знизилась кількість ДТП
Опубліковано 22 грудня 2022 року о 12:55

Також на 5 % зменшилась кількість дорожньо-транспортних пригод із травмованими особами. Про це повідомив заступник начальника поліції області Олександр Сагаль. 

"Питання безпеки дорожнього руху є одним із пріоритетних напрямків діяльності поліції. Головним управлінням спільно з управлінням патрульної поліції постійно проводиться робота, спрямована на зниження рівня аварійності, посилення контролю за дотриманням правил дорожнього руху, попередження ДТП", - зазначив він.

Із початку поточного року у результаті вжитих заходів поліцейськими виявлено понад 3000 фактів керування водіями транспортних засобів у стані сп’яніння. Також за допомогою лазерних вимірювачів швидкості TruCam зафіксовано майже 2000 фактів перевищення швидкості руху.

Із залученням представників Державної служби України з безпеки на транспорті, проводиться роз’яснювальна робота серед перевізників щодо дотримання ними встановлених чинним законодавством норм і правил щодо надання послуг із перевезення пасажирів та вантажів.

У рамках комплексу профілактичних заходів «Тиждень безпеки дорожнього руху» та «Пішохід» було посилено інформаційно-просвітницьку кампанію серед населення з питань безпеки дорожнього руху, виготовлено та розміщено тематичні білборди «Безпека дорожнього руху – це життя».

"Поліцейськими ювенальної превенції проводиться відповідна профілактична робота з дітьми. Вже організовано понад 200 майстер-класів із виготовлення світловідбиваючих елементів для використання, насамперед, в умовах відсутності вуличного освітлення.

Долучаються до цих заходів і "Вихователі безпеки». Реалізація проєкту розпочалася у минулому році і вже 8 громад приєдналися до нього.

Поліцейські офіцери громад також беруть участь у роз'яснювальній роботі серед дітей та дорослих. Крім того, слідкують за безпекою руху на території обслуговування. Упродовж поточного року ними складено майже 300 адміністративних матеріалів за грубі порушення правил дорожнього руху", - зазначив заступник керівника ГУНП в області.

Сприяють створенню безпечного середовища та зменшення аварійності на дорогах й так звані smart системи відеоспостереження та комплекси автоматичної фіксації порушень ПДР.

"На даний час на Кіровоградщині функціонує 7 таких комплексів, 5 у Кропивницькому та 2 на автодорозі М-05 (Київ-Одеса). Триває робота над розширенням у подальшому цієї системи.

Загалом на території області поліцейські мають доступ до 1417 камер відеонагляду, з яких 107 номерних. Із цієї кількості до відомчої системи відеонагляду та відеоаналітики поліції області інтегровано 305 відеокамер, із яких 97 мають можливість розпізнавання номерних знаків транспортних засобів.

Такі системи відеоспостереження сприяють оперативному розшуку автомобілів, водії яких зникли з місця ДТП, а також розкриттю кримінальних правопорушень", - розповів Олександр Сагаль.

Підрозділи поліції спільно з ДСНС та іншими відомствами готові до роботи під час погіршення погодних умов, зокрема надання допомоги дорожнім та комунальним організаціям у ліквідації наслідків негоди, забезпечення регулювання автомобільного руху з метою безперешкодної роботи снігозбиральної техніки і попередження утворення заторів на дорогах чи обмеження руху транспортних засобів.

Сектор комунікації

поліції Кіровоградської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux