Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Ігор Клименко: США – це найбільший та найближчий партнер України
Опубліковано 01 серпня 2023 року о 16:13

На цьому Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко наголосив під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Бріджит Брінк та директором відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Джошуа Тембладором. 

На початку зустрічі Глава МВС Ігор Клименко подякував партнерам за всеосяжну підтримку України упродовж повномасштабного вторгнення російської федерації. Він розповів, що Міністерство внутрішніх справ вже активно працює над безпековою складовою в країні після перемоги і західні партнери сприяють у цьому. 

«У нас склалися дуже довірливі відносини з США ще до початку повномасштабного вторгнення рф. МВС активно співпрацює з відділом з правоохоронних питань Посольства США в Україні INL і пані Посол підтримує цю комунікацію. Україна завжди відчувала потужну підтримку INL і всього Уряду США. І для нас це дуже важливо, адже ми щоденно даємо відсіч агресору та пропрацьовуємо план безпечного середовища вже після завершення війни», – заявив Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Глава МВС наголосив, що саме завдяки спільній координації дій з офіційним Вашингтоном, Україна змогла реформувати систему правоохоронних органів, а це допомогло країні вистояти у перші місяці війни:

«Завдяки Уряду Сполучених Штатів Америки та нашому прагненню, ми вже докорінно змінили систему Національної поліції України. Це дозволило у перші місяці війни вистояти країні і зараз виконувати свої обов’язки», – зазначив Ігор Клименко.

Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Бріджит Брінк заявила, що США дуже цінують Україну як партнера і готові надалі підтримувати нашу країну. Йдеться про позицію на міжнародній арені та забезпечення України усім необхідним, аби давати відсіч агресору.

«Говорячи про співпрацю МВС України та INL можна констатувати велику ефективність. Завдяки діалогу ми дуже добре усвідомлюємо проблеми та потреби України. Ми намагаємося забезпечувати вашу сторону усім необхідним», – зазначила Бріджит Брінк.

Ігор Клименко поінформував партнерів, що Міністерство внутрішніх справ вже готує 22 законопроєкти щодо внутрішньої безпеки країни після завершення війни. Окрім того, Глава МВС розповів, що відомство планує покращити роботу закладів освіти, які готують майбутніх правоохоронців, аби забезпечити післявоєнну країну потужними силовими структурами.

«Ми маємо переформатувати систему підготовки майбутніх правоохоронців. Перш за все - розпочати аудит системи відбору персоналу і підготовки наших майбутніх поліцейських. Ми повинні орієнтуватися на систему підготовки правоохоронців США», – заявив Глава відомства.

Окремо сторони обговорили питання реабілітації українських військових, які повертаються із зони бойових дій – побудову медичних центрів, а також – забезпечення ветеранів робочими місцями у системі МВС. 

«Мені подобається ваш стратегічний підхід. Це правильно, що ви вже зараз піклуєтесь про безпекове середовище країни після завершення війни. Це важливо для майбутнього України», – резюмувала Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Бріджит Брінк.

Департамент комунікації МВС України





Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux