Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Ігор Клименко обговорив з американським філантропом Говардом Баффетом допомогу МВС України
Опубліковано 22 вересня 2023 року о 09:09

Сьогодні, 21 вересня, Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко провів зустріч з американським бізнесменом і філантропом Говардом Баффетом. 

На початку зустрічі Глава МВС подякував Говарду Баффету та його Фонду за усю надану допомогу та проєкти, які бізнесмен втілює в Україні. Ігор Клименко наголосив, що партнери досить швидко реагують на потреби України та своєчасно передають необхідну допомогу підрозділам системи МВС, зокрема Національній поліції та ДСНС України.

«Радий вітати вас у Міністерстві внутрішніх справ. Знаю, що ви об’їхали майже пів України та побачили роботу, яка робиться попри війну. Принагідно хочу подякувати за вашу допомогу і те, що оперативно приймаєте рішення по таким гострим проблемам, які постають перед нами через постійні атаки рф», – заявив Ігор Клименко.

Міністр внутрішніх справ зазначив, що уся надана міжнародна допомога використовується виключно за призначенням і вже виконує завдання на деокупованих територіях. Зокрема, йдеться про машини для розмінування, передані від Фонду Говарда Г. Баффета для підрозділів ДСНС.

Як відомо, раніше американський бізнесмен передавав українським рятувальникам механізовані машини для розмінування MV-10 та MV-4, а також автомобілі типу пікап, металодетектори та інші засоби й спорядження.

Зі свого боку Говард Баффет зазначив, що він готовий й надалі допомагати підрозділам системи МВС з усім необхідним обладнанням, аби не лише ліквідовувати наслідки атак зі сторони росії, але й для реалізації безпечного середовища в країні після завершення війни: «Ми хочемо, аби ви не сумнівалися у нашій відповідальності, адже ми готові й надалі постачати необхідну техніку підрозділам ДСНС та Національної поліції. Ми з вами маємо чудову комунікацію, яка допомагає нам оперативно дізнаватись про ваші нагальні потреби та втілювати їх у життя».

Зокрема, сторони обговорили важливість застосування в Україні мобільних ДНК-лабораторій, переданих Фондом Говарда Г. Баффета. Йдеться про 18 одиниць такого обладнання, яке необхідне для ідентифікації загиблих, оперативного розкриття та розслідування воєнних злочинів.

Окрім того, американський бізнесмен запропонував нові проєкти для Національної поліції, які він готовий реалізувати в Україні після завершення війни. Своєю чергою, Глава МВС Ігор Клименко привітав цю ініціативу та зазначив, що це буде актуально для нашої країни.

Наприкінці зустрічі сторони подякували одне одному за плідну співпрацю та домовилися й надалі комунікувати у питаннях потреб підрозділів системи МВС.

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux