Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Ігор Клименко: Наше партнерство є запорукою того, що Україна та Європа зуміють відповісти на випад росії супроти основ міжнародного права
Опубліковано 02 березня 2023 року о 09:15

На цьому наголосив міністр внутрішніх справ України під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Австрія в Україні Арадом Бенкьо та подякував партнерам за гуманітарну підтримку й допомогу, надану українським біженцям. 

Одним із пріоритетних питань, яке обговорили сторони, було проведення гуманітарного розмінування деокупованих територій. Адже на сьогодні близько 30 % площі держави залишаються потенційно небезпечними, а процес розмінування може тривати від 5 до 10 років.


«За 12 місяців війни піротехнічні підрозділи ДСНС та вибухотехніки НПУ здобули колосальний досвід у сфері розмінування, заплативши за нього найвищу ціну – життя саперів, котрі загинули під час виконання своїх службових обов’язків. Не зважаючи на складність робіт та суттєву небезпеку, піротехніки протягом всього цього часу працюють майже вручну, не маючи необхідного ресурсу роботизованої техніки та обладнання, що могло б захистити і зберегти їх життя. Ми вдячні австрійським партнерам за постійну підтримку, але все одно потребуємо сучасних приладів розмінування». 

Також очільник МВС окремо звернув увагу Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Австрія в Україні Арада Бенкьо на ситуацію з лікуванням та реабілітацією українських захисників, які отримали поранення в ході війни. Тож госпіталі МВС потребують спеціального медичного обладнання. 

«Працівники системи МВС забезпечують не тільки правопорядок в державі, а й беруть участь у бойових діях. Наші поліцейські, прикордонники, рятувальники та нацгвардійці, як й інші військові, отримують поранення, а медичні заклади системи охорони МВС потребують оновлення матеріально-технічної бази. Також ми зацікавлені у допомозі з направлення поранених працівників МВС за кордон на лікування, зокрема на протезування та реабілітацію», - зауважив Ігор Клименко. 

Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні Арада Бенкьо підкреслив, що партнерські відносини України та Австрії триватимуть і поглиблюватимуться, зокрема й у питаннях підтримки системи МВС: 

«Ми солідарні з українським народом у відновленні територіальній цілісності України. І ми будемо намагатися підвищувати наш рівень співпраці». 

«Наше партнерство є запорукою того, що Україна, Європа і світ зуміють знайти спосіб дати чітку і рішучу відповідь на брутальний випад Росії супроти основ міжнародного права. Вірю, що спільними зусиллями нам вдасться зупинити агресора та відновити мир», - додав Ігор Клименко.

Департамент комунікації МВС України





Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux