Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Ігор Клименко: МВС вже має підготовлений план щодо сил та засобів, які будуть заходити на деокуповані території
Опубліковано 21 липня 2023 року о 15:42

Глава МВС Ігор Клименко зазначив, що йдеться про велику кількість людей та техніки. Наразі відомство спільно працює з Міністерством реінтеграції та головами ОДА у цьому напрямку.

«Ми прекрасно розуміємо, що після того, як ми зайдемо на ті території, нам необхідно буде встановити українську владу. А для цього нам потрібно запустити роботу всіх сервісів, які мають працювати. Звичайно, забезпечити в першу чергу безпеку людей. Тому ми ці всі сценарії також розглядаємо, оцінюємо наші можливості і потреби для того, щоб ми дуже швидко навели там лад. Ви ж розумієте, що з 2014 року люди, які проживають на цих територіях, мають зовсім інше сприйняття оточуючої дійсності. Вони нас ненавидять здебільшого, тому що російська інформаційна політика була направлена на те, щоб очорнити український уряд і взагалі Україну», – заявив Ігор Клименко.

Міністр внутрішніх справ розповів, що Україна розробляє програму з урахуванням досвіду інших держав, зокрема, йдеться про Боснію і Герцеговину та Хорватію. Для цього українська влада проводить відповідні зустрічі з колегами із цих країн.

«Доля України особлива. І не можна її порівняти з будь-якою територією. Тому що війна настільки жорстока в Україні, настільки промиті мізки з 2014 року наших людей, що буде достатньо важко порівняти нас з тією ж Хорватією, наприклад, або Сербією чи з Боснією і Герцеговиною. Але ми зважаємо на співіснування релігійних громад в цих країнах, на існування різних національностей на цих територіях. Тому що і релігійний і, якщо в цьому випадку ми беремо ці європейські країни, етнічний характер бойових дій і проблем, з якими стикнулися ці держави, будуть достатньо важливими для розуміння, що нам робити. І саме ми зараз намагаємося всі разом зрозуміти, яким чином ми будемо на цих територіях всі разом працювати», – зазначив Ігор Клименко.

Повне інтерв’ю з Міністром внутрішніх справ України Ігорем Клименком виданню Радіо Свобода можна прочитати за посиланням.


Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux