Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Кіровоградщині презентували проект «Поліцейський офіцер громади»
Опубліковано 09 квітня 2019 року о 14:16

Кіровоградська область стала другим регіоном, де буде впроваджено новий формат роботи дільничного, який житиме та працюватиме в об’єднаній територіальній громаді. Про це повідомив заступник Голови Нацполіції Олександр Фацевич сьогодні, 9 квітня, під час презентації проекту у Кропивницькому.


Захід відбувся за участі начальника ГУНП в області Романа Козьякова, програмного директора ІСІТАП в Україні Джона Монтаніо, представника відділу з правоохоронних питань посольства США в Україні Олега Савчина, а також представників керівництва області, галузевих служб і територіальних підрозділів поліції, голів об’єднаних територіальних громад та сільських і селищних рад.


«Проект спрямований на надання професійних поліцейських послуг у невеликих населених пунктах, що полягає не лише у реагуванні на вчинені правопорушення, а, в першу чергу, у забезпеченні захисту та безпеки громади, задоволенні її потреб. Дільничний буде частиною громади, житиме її проблемами, допомагатиме з їх вирішенням», - зазначив Олександр Фацевич.


Керівник поліції області Роман Козьяков наголосив, що на Кіровоградщині правоохоронці постійно працюють над впровадженням нових напрямків співпраці з громадськістю.
«Одним із масштабних кроків на шляху до поглиблення такої взаємодії є старт проекту «Поліцейський офіцер громади». Загалом на території області створено 20 об’єднаних територіальних громад, 14 із яких вже виявили бажання залучити дільничних, що будуть працювати і жити на їх території. У подальшому сподіваємося, що й інші 6 громад долучаться до цієї роботи», - підкреслив очільник ГУНП в області.


Реалізація даного проекту стала можливою завдяки співпраці Національної поліції з міжнародними стратегічними партнерами, які надають свою підтримку у процесі реформування відомства.


«Основна наша ціль – імплементувати проект у всій країні. Це відбудеться. Як тільки громада відчує присутність поліцейського, побачить, що він дійсно вирішує її проблеми, тоді все більша кількість громад виявить бажання долучитися до такого формату співпраці», - зауважив керівник регіонального офісу ІСІТАР в Україні Джон Монтаніо.
Зі свого боку, представник відділу з правоохоронних питань посольства США в Україні також наголосив на важливості впровадження проекту.
«Поліцейський офіцер громади фактично стане для неї радником із питань безпеки», - зазначив Олег Савчин.
Також під час заходу представник ГУНП в Дніпропетровській області Дарія Полич розповіла про досвід впровадження проекту на Дніпропетровщині.


Присутні переглянули відеоролик для ознайомлення з основними нововведеннями у роботі поліцейського офіцера громади.
У процесі обговорення йшлося про етапи реалізації проекту, зокрема про навчання дільничних, які будуть працювати в об’єднаних територіальних громадах, організацію їх служби.  

По завершенню заходу голови ОТГ та представники органів місцевого самоврядування мали можливість оглянути транспортні засоби та оснащення, яке використовуватиметься у службовій діяльності поліцейським офіцером громади.

Нагадаємо, у січні поточного року у Кропивницькому було презентовано проект «Сусідська варта», спрямований на створення безпечного середовища та поглиблення взаємодії поліції та громади.

Сектор комунікації
поліція Кіровоградської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux