Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Для МВС цікавий успішний досвід Чехії щодо формування механізмів безпечного середовища, – Катерина Павліченко
Опубліковано 15 червня 2023 року о 10:50

Про це заступниця Міністра внутрішніх справ України заявила під час зустрічі з делегацією Сенату Чеської Республіки.

Насамперед Катерина Павліченко поінформувала чеських колег про нові терористичні акти рф – обстріли цивільної інфраструктури та підрив Каховської ГЕС, що спричинив техногенну катастрофу й екоцид не лише в Україні, а й в усьому світі:

«Ворог продовжує обстріли цивільної інфраструктури України. За останні дні Одеса та Кривий Ріг зазнали чергових атак зі сторони росії. На жаль, ми маємо загиблих серед мирних громадян. Крім того, окупантами вчинено ще один терористичний акт – підірвано конструкцію Каховської ГЕС і це спричинило підтоплення великої території України».

Заступниця Міністра розповіла, що наразі Ігор Клименко очолює штаб з ліквідації наслідків цієї надзвичайної ситуації. Вона наголосила, що очільник МВС з перших днів перебуває на місці трагедії та керує цією операцією. Окрім того, на місцях підтоплень працюють підрозділи рятувальників ДСНС та поліції, які допомагають в евакуації населення.

«Наразі з Херсонської області евакуйовано 2779 осіб, з них – 263 дитини, ще 77 – маломобільні особи. Окрім того, внаслідок підтоплень загинуло 10 осіб, ще 42 особи вважаються безвісти зниклими, серед них – семеро дітей», – зазначила Катерина Павліченко.

Своєю чергою голова Комітету з питань закордонних справ, оборони та безпеки Сенату Парламенту Чеської Республіки Павел Фішер заявив, що Чеська Республіка стоїть на стороні України у питанні боротьби з російським агресором. Він наголосив, що підрив окупантами Каховської ГЕС – це воєнний злочин з боку кремля, саме тому увесь світ має об’єднатися та підтримувати Україну.

«Постійна співпраця наших правоохоронних органів і є запорукою безпеки наших громадян. Ми прекрасно розуміємо, що противник так само зазіхає не лише на територію України, але й Чехії», – заявив Павел Фішер.

Він зауважив, що зараз росія активно використовує гібридні методи ведення війни, тому Україна та Чехія мають разом цьому протидіяти.

«Ми вдячні за те, що маємо закордонних партнерів, які пліч-о-пліч стоять з Україною у боротьбі за свободу та справедливість, а також за послідовну підтримку Чехією європейської та євроатлантичної інтеграції України», – заявила Катерина Павліченко.

Департамент комунікації МВС України





Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux