Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Денис Монастирський: Нам намагаються погасити світло і віру в те, що ми можемо боротися, але зробити це не можливо
Опубліковано 30 грудня 2022 року о 09:10

Про це  29 грудня сказав Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський під  час прямого ефіру на телемарафоні «Єдині новини». Обговорили деталі ранкового ворожого масованого обстрілу та зустріч з Міністром внутрішніх справ Республіки Польща Маріушом Камінським, яка відбулася у Варшаві.

«Нам намагаються погасити світло, в наших домівках і віру в те, що ми можемо боротися. Але зробити це не можливо, робота сьогодні наших повітряних сил лише це доводить», - наголосив очільник МВС.

Він розповів про приклад, який вразив його сьогодні найбільше. Це випадок, що стався на Івано-Франківщині, коли залишки ракети залетіли в приватний будинок, де знаходилися троє людей, у тому числі трьох річна дитина. На щастя, ракета не розірвалася й потрапила в ту частину будинку, де не було людей, усі залишилися живі.

Також під час ефіру обговорили збиття ворожої ракети Нацгвардійцем: «Ми знаємо, що працюють мобільні вогневі групи, які збивають ворожі БПЛА, які летять на наші домівки та енергооб'єкти. І навіть крилаті ракети. Сьогодні декілька таких ракет було збито вдало мобільними розрахунками. Одні з них були наші Нацгвардійці. Над зоною відповідальності пролітала крилата ракета й вони влучно вистрілили та врятували багато людських життів».

Щодо зустрічі у Варшаві з Міністром внутрішніх справ Республіки Польща Маріушом Камінським, Денис Монастирський розповів: «Польща була тією країною, яка відкрила свої кордони для наших громадян. Мільйони українців сьогодні знайшли там прихисток на час війни. І це була основна з тем наших розмов з міністром Камінським».

За його словами, польські колеги допомагають у розмінуванні та у розслідуванні воєнних злочинів. По лінії рятувальників ДСНС України отримали понад 300 автомобілів пожежної та іншої техніки.

Наприкінці очільник МВС розповів про плани щодо співпраці на наступний рік: «Ми намітили, що будуть створені спеціально експертні групи, які будуть набувати досвід в українських піротехніків, рятувальників та поліцейських, які наразі працюють сьогодні в умовах війни».



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux