Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Безпечне дитяче середовище: у поліції Кіровоградщини учасники круглого столу обговорили реалізацію низки проєктів
Опубліковано 09 листопада 2023 року о 12:40

Захід відбувся у рамках робочої поїздки начальника управління ювенальної превенції Національної поліції України Василя Богдана до Кіровоградської області.


До участі у круглому столі долучилися заступниця начальника обласної військової адміністрації Катерина Колтунова, очільник поліції Кіровоградщини Роман Козьяков, його заступники Валентин Кожухівський та Олександр Сагаль, керівник обласної прокуратури Ян Стрелюк, начальник Головного управління ДСНС в області Віталій Миронюк, начальник управління патрульної поліції в області Антон Цюцюра, директор обласного центру соціальних служб Сергій Пастернак, директор благодійної організації «Безпечне Майбутнє» Ірина Саєнко, а також представники профільних підрозділів ОВА, прокуратури, управління превентивної діяльності ГУНП в області та громадських організацій.

Під час заходу присутні обговорили загальні аспекти забезпечення безпеки дітей та зокрема міжвідомчу співпрацю у впровадженні проєктів «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі», «Імплементація міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини», «Зелена кімната», «Барнахус».

Керівник управління ювенальної превенції Нацполіції Василь Богдан зазначив, що безпека дітей є одним із пріоритетів у діяльності поліції, а особливо в умовах воєнного стану:

«За ініціативою МВС та Нацполіції України у співпраці з іншими відомствами та за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) реалізується низка проєктів, спрямованих на формування безпечного простору, посилення профілактичної складової, забезпечення захисту прав дітей. Особливо важливою ця робота у є нинішніх реаліях, коли зросла потреба не лише у фізичній безпеці, а й в психологічній підтримці, підвищенні емоційної стійкості. Чимало уваги приділяється створенню безпечних умов навчання, зокрема для дітей із родин, що опинилися у складних життєвих обставинах».

Під час круглого столу учасники розглянули результати реалізації безпекових проєктів у Кіровоградській області. Керівник поліції області розповів про впровадження інновацій у практичну діяльність ГУНП.

«У підрозділах поліції функціонують чотири кризові кімнати, дружні до дитини, сьогодні заплановано відкриття п’ятої. Від початку їх роботи, за участі психологів за методикою «Зелена кімната» вже проведено 132 інтерв’ю з неповнолітніми. Зараз фахівці проходять додаткові тренінги з підвищення компетенцій.

Проєкт «Спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі» нині реалізовано в 11-ти територіальних громадах Кіровоградщини, де функціонує по одному фахівцю. У загальному охоплено 38 загальноосвітніх навчальних закладів, у яких навчається понад 11 тисяч дітей. Упродовж вересня-жовтня поточного року за участі вихователів безпеки проведено понад 120 профілактичних заходів.

На сьогодні в області 530 навчальних закладів забезпечені засобами охорони, з них 497 – тривожними кнопками та 33 – охоронними сигналізаціями.

Робота з подальшого впровадження проєктів триває. Ми вдячні керівництву Нацполіції та МВС за підтримку, а також органам влади та місцевого самоврядування, представникам громадських організацій за активну співпрацю у посиленні безпекової складової на Кіровоградщині», – зазначив керівник поліції області Роман Козьяков.

Також на території області функціонують 75 класів безпеки, два з яких створені на базі ГУ ДСНС та 73 – в закладах освіти. З початку нового навчального року ювенальні поліцейські спільно з рятувальниками провели близько 100 превентивних заходів на безпекову тематику.

У рамках реалізації проєкту «Імплементація міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини» нещодавно у Кропивницькому презентували центр захисту дітей за моделлю Барнахус. Наразі ювенальні поліцейські, прокурори, слідчі та інші фахівці проходять спеціалізовані тренінги для подальшої роботи.

По завершенню круглого столу учасники відвідали новостворений заклад та ознайомилися з аспектами його функціонування.



Сектор комунікації

поліції Кіровоградської області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux