Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
13 підрозділів поліції відновили роботу на деокупованих територіях – Олексій Сергєєв
Опубліковано 20 жовтня 2022 року о 17:00

Нацполіція забезпечила стабілізаційні заходи у 352 звільнених від російських загарбників населених пунктах на Харківщині, Херсонщині та Донеччині. Про це повідомив начальник Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Національної поліції України під час брифінгу в Military Media Center.

Олексій Сергєєв наголосив, що Національна поліція у взаємодії з підрозділами Сил безпеки та оборони відновлює свою присутність, проводить стабілізаційні заходи задля безпечного існування та повернення до нормального життя мешканців раніше окупованих населених пунктів Харківської, Донецької та Херсонської областей.

«Відновлено роботу 10 підрозділів поліції у Харківській області (в Ізюмі, Куп’янську, Балаклії, Вовчанську, Липцях, смт Великий Бурлук, Барвінкове, Борова, Дворічна, Шевченкове). Тут поліцейські задокументували 1774 воєнних злочинів. На деокупованих територіях виявлено 572 тіла загиблих цивільних осіб, у тому числі 20 дітей – із них ідентифіковано 412. Зафіксовано 23 місця, де росіяни незаконно утримували та катували наших громадян», - розповів керівник департаменту Нацполіції.

Також Олексій Сергєєв повідомив про роботу поліції на звільнених територіях Донецької та Херсонської областей:

«Відновлено роботу підрозділів поліції у місті Лиман Донецької області та селах Високопілля, Велика Олександрівка Херсонської області. Слідчі підрозділи задокументували 16 воєнних злочинів на деокупованих територіях Донеччини, де виявлено 181 тіло загиблих цивільних осіб, у тому числі 5 дітей. Поліцейські ідентифікували 155 тіл загиблих, встановили 1 катівню. Також зафіксовано 156 воєнних злочинів на Херсонщині, поліцейські виявили 9 тіл загиблих цивільних осіб, трьох із них - ідентифікували. Задокументували два місця несвободи, де російські військові незаконно утримували місцевих мешканців».

Крім того, керівник департаменту розповів, що поліцейські вибухотехнічної служби обстежили понад 1816 гектарів деокупованих територій Харківської, Донецької та Херсонської областей, вилучили 26575 вибухонебезпечних предметів, 4278 - знищили.

Представник Нацполіції зауважив, що правоохоронці постійно проводять заходи для встановлення осіб, які здійснюють диверсійну, терористичну або колабораційну діяльність. Тож на деокупованих територіях розпочато 200 кримінальних проваджень за такими фактами.

Насамкінець Олексій Сергєєв наголосив, що поліцейські Донеччини, Запоріжжя, Миколаївщини та Харківщини продовжують евакуацію людей з територій бойових дій, надають допомогу громадянам у місцях збору та їх супроводженні до безпечних регіонів. Впродовж останніх двох тижнів евакуйовано майже 7 тисяч осіб.



Управління комунікації 

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux