Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Система безпеки дітей потребує перегляду з урахуванням викликів війни, – Катерина Павліченко
Опубліковано 01 червня 2023 року о 09:20

Заступниця Міністра внутрішніх справ взяла участь у Конференції «UA: Війна. Недоспівана колискова» та розповіла про завдання, які виконують підрозділи системи МВС задля безпеки та дотримання прав дітей, які постраждали або стали свідками воєнних злочинів. Захід організовано Офісом Обмудсмана за підтримки Офісу Президента України до Міжнародного Дня захисту дітей.

«З перших днів повномасштабної війни поліцейські документують факти вбивства, каліцтва, депортації, сексуального насильства проти дітей. І це неповний перелік воєнних злочинів, які вчиняють окупанти. За інформацією Нацполіції, найбільшу кількість дітей окупанти вбили на Донеччині – 182 дитини, Харківщині – 81 та Київщині – 59. Важливим є те, що світова спільнота визнає факт геноциду, який чинить росія проти наших дітей», – зауважила Катерина Павліченко. 

За її словами, стрімко росте кількість злочинів, вчинених проти дітей. 

«Війна підірвала систему безпеки загалом. Ті виклики, які раніше перед нами стояли, потребують перегляду. Зокрема це стосується і безпеки дітей у закладах освіти, на дорозі, у кіберпросторі та у громадах», – підкреслила заступниця Міністра.

Вона розповіла, що наразі МВС працює над створенням масштабного проєкту «Безпечна країна», кожен з компонентів якого включатиме питання безпеки дітей.  

«Наприклад, якщо раніше дітей у школах чатували булінг, шкідливі звички, пожежна небезпека, то зараз до цього списку додалися ракетні та артилерійські обстріли, забруднення територій мінами та вибухівками, незаконний обіг зброї. Тому сьогодні за кожною школою закріплений поліцейський та рятувальник, які слідкують за безпекою та проводять превентивні заходи, а також спеціалісти з безпеки. Під охорону поліції охорони взято 34% закладів освіти», – сказала заступниця Міністра. 

Катерина Павліченко також розповіла про завдання, які виконують підрозділи поліції, рятуючи дитячі життя. 

«Раніше до обов’язків поліції не входила евакуація із зони бойових дій, так само як і виконання бойових завдань на нулі та багато інших функцій. Але часи змінюються. Ми знаємо, що вчасна евакуація рятує життя. Тому сьогодні поліцейські з областей, патрульні поліцейські, виїжджають у найгарячіші точки та рятують життя, у тому числі дитячі», – зазначила заступниця очільника МВС. 

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux