Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
МВС зацікавлене у розширенні співпраці між Україною та ЄС у сфері міграції
Опубліковано 19 жовтня 2021 року о 09:39

18 жовтня відбулася зустріч делегації Європейської міграційної мережі з експертною місією. Директор Департаменту міжнародного співробітництва МВС України Руслан Фуфалько взяв участь у відкритті наради з представниками органів державної влади. 

Дана зустріч - ще один майданчик для підтвердження прагнень нашої держави до глибшої інтеграції з європейською спільнотою та розширення співпраці між Україною та ЄС у міграційній сфері, зокрема шляхом приєднання України до Європейської міграційної мережі (ЄММ) в якості спостерігача.

МВС України у взаємодії з ДМС і АДПС зацікавлене в посиленні двостороннього співробітництва в сфері міграції, особливо в контексті постійного моніторингу безвізового режиму між Україною та ЄС і забезпечення стабільного дотримання критеріїв його функціонування, а також реалізації Стратегії інтегрованого управління кордонами.

Під час зустрічі експерти Місії представили основні засади функціонування ЄММ, її структуру, практичну діяльність, процедуру приєднання. Наголосили на перевагах участі в ЄММ, а також окреслили основні завдання щодо приєднання України до ЄММ в якості спостерігача. 

Своєю чергою делегація ЄММ мала можливість ознайомитися з поточним станом реалізації міграційної політики, зокрема отримала детальну інформацію про наявні процедури у сфері міграції та притулку в Україні. 

Результат зустрічі - конструктивне обговорення питань, які становлять спільний інтерес для обох сторін, взаємний обмін інформацією, досвідом і думками, що в подальшому сприятиме започаткуванню процедури приєднання України до ЄММ у якості спостерігача. 

Довідково: Європейська міграційна мережа (ЄММ) – мережа експертів ЄС з питань міграції та притулку, мета якої - задоволення інформаційних потреб установ Європейського Союзу та уповноважених відомств з питань міграції та притулку держав-членів шляхом надання актуальної, об’єктивної, достовірної та порівняльної інформації про міграцію та притулок задля підтримки вироблення політики в ЄС у цих сферах. ЄММ також проводить свою діяльність з метою надання загальній спільноті інформації щодо порушених питань.

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux