Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Під час проведення масових акцій 14 жовтня всі правоохоронні підрозділи діятимуть чітко і злагоджено, – Ігор Клименко
Опубліковано 13 жовтня 2021 року о 18:11

Про це Голова Нацполіції Ігор Клименко повідомив сьогодні, 13 жовтня, на розширеній нараді за участі заступника Голови Нацполіції Олександра Фацевича, начальника  поліції Києва Івана Вигівського, керівників Національної гвардії, Державної служби надзвичайних ситуацій та інших правоохоронних  служб.

Голова Нацполіції зазначив, що 14 жовтня  заплановано проведення  низки масових заходів. Зокрема – заходи відбудуться з нагоди 79-річниці створення Української повстанської армії, Дня Козацтва, Дня захисника та  захисниці України, а також релігійного свята Покрови Пресвятої Богородиці.

«Велика кількість масових акцій пройде не тільки в місті Києві, а й по всій Україні. Але найбільш чисельні акції пройдуть у столиці. Наше основне завдання - забезпечити охорону порядку, безпеку наших громадян. Відтак робота всіх правоохоронних підрозділів повинна бути чітка і злагоджена», - наголосив Голова Нацполіції.
Звертаючись до керівників столичних управлінь поліції, Голова Нацполіції акцентував увагу  на оперативному  реагуванні на  правопорушення,  а також  посиленому патрулюванні вулиць, зокрема екіпажами патрульної поліції.
Також до несення служби по забезпеченню публічної безпеки будуть залучені співробітники  груп швидкого реагування патрульної поліції, поліції діалогу,   кінологи та вибухотехніки.
Зокрема Ігор Клименко зауважив, що співробітники поліції діалогу  проводитимуть превентивну роботу з учасниками заходів, аби не допустити конфліктних ситуацій та порушень громадського порядку.
Заступник Голови Нацполіції Олександр Фацевич зазначив, що з метою   належного реагування на правопорушення  ситуаційні центри на місцях переведені у посилений режим.
«Масових заходів буде велика кількість. Відтак  інформація щодо оперативної обстановки повинна відслідковуватися  цілодобово. У випадку її зміни   рішення повинні прийматися оперативно», - зазначив Олександр Фацевич.

Керівник поліції Києва Іван Вигівський зазначив, що особовий склад столичної поліції переведено на посилений варіант несення служби.
«Ми проаналізували ситуацію з урахуванням попередніх підготовок до проведення аналогічних заходів.  Безпосередньо 14 жовтня перед початком заходів працівники вибухотехнічної та кінологічної служб перевірять локації. Крім того, співробітники поліції діалогу будуть супроводжувати учасників акцій від початку до їх завершення. Можу запевнити, що у поліції Києва достатньо сил та засобів для належного забезпечення охорони публічного порядку, аби містяни та гості столиці почувалися у безпеці», - сказав Іван Вигівський.

Управління комунікації
Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux