Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Зниження смертності на дорогах та цифровізація: перший заступник міністра Євгеній Єнін окреслив напрями роботи
Опубліковано 13 вересня 2021 року о 12:06

Перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін представив свої пріоритети в роботі та розповів про ключові зміни в структурі МВС.

В підпорядкуванні Євгенія Єніна: Національна поліція, Державна служба з надзвичайних ситуацій та Державна міграційна служба.

Перший заступник міністра повідомив, що вже заслухав керівників підрозділів про проблеми та необхідні зміни, які бачать вони, та детально проінформував їх про пріоритетні напрямки для змін.

«Перед нами стоїть справжній Еверест із нових завдань та «спадкових» проблем, і нам потрібно будь-що взяти цю висоту, адже від цього залежить не лише імідж одного з найважливіших міністерств України, а й життя українців», - наголосив Євгеній Єнін.

Зокрема, серед пріоритетних напрямів роботи – зниження смертності на дорогах.

«Щороку на дорогах гине понад три тисячі людей, щодоби гине дев’ятеро, а травмується 90. Це також війна, але на дорозі. І щоб перемагати, ми маємо ефективно і швидко реагувати на загрозу. Вже до кінця року ми зможемо говорити про майже триста встановлених сучасних комплексів автофіксації, це означає збереження життів наших громадян», - заявив перший заступник міністра внутрішніх справ.

Євгеній Єнін підкреслив, що руйнування технологічного консерватизму, застою – ще один пріоритет міністра.

«Поставлена задача на цифровізацію – це не тільки реагування на виклики сьогодення, а й необхідність повертати міністерство обличчям до людей. В Державній міграційній службі ставлю за мету спростити отримання адмінпослуг громадянами та мінімізувати контакти із співробітниками. Це не тільки прискорює отримання послуг та дає можливість вибору, а й б’є в саме серце корупції. Будемо невпинно розширювати географію безвізу, а громадяни зможуть отримати закордонний паспорт всього лише за день. Ще одне із поставлених завдань - автоматичне набуття та вихід з громадянства», - зазначив він.

Євгеній Єнін розповів про плани об’єднати бази даних різних відомств:              

«Оголошуємо війну "бюрократичному монстру". Кожен громадянин має згадувати про взаємодію із державним сервісом не із жахом, а з усмішкою. Така інтеграція баз даних допоможе швидко, просто і комфортно отримувати адміністративні послуги і заощаджувати наш час».

Також перший заступник міністра анонсував осучаснення Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«Ми збільшимо кількість протипожежних літаків та іншої техніки, і запровадимо рішення, які зменшать смерті українців в пожежах, стихійних лихах, а також допоможуть гідно реагувати і запобігати техногенним катастрофам», - сказав він.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux