Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Безпека в районі проведення ООС залежить від належної взаємодії всіх служб і підрозділів», - Олександр Фацевич
Опубліковано 15 вересня 2021 року о 17:47

Про це заступник голови Національної поліції повідомив під час робочої наради Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності, яка відбулася сьогодні, 15 вересня, в Маріуполі Донецької області. Зокрема учасники заходу обговорили проблемні питання у сфері забезпечення національної безпеки та життєво важливих інтересів суспільства під час відсічі збройної агресії, а також пропозиції щодо їх законодавчого врегулювання.

У рамках візиту на Донеччину Комітет ВРУ провів робочу зустріч з керівництвом Національної поліції, обласної держадміністрації, міської ради Маріуполя, представниками органів прокуратури, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, Національної гвардії України, ректор Донецького державного університету внутрішніх справ. Візит народних депутатів до Маріуполя організований Консультативною місією ЄС.

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Андрій Осадчук підкреслив важливість проведення зустрічі саме в Маріуполі.

«Сьогодні серце України б’ється в Маріуполі, тут вирішується доля країни, тому успіх Маріуполя і Донеччини – це успіх всієї держави. Українській народ вистояв у війні, але ми б не встояли, якби у нас не було союзників. За сім з половиною років Україна отримала та отримує величезну допомогу Європейського Союзу, США, Канади і інших союзників. Ми маємо максимально розвивати ті інструменти, які дають нам союзники, і напрацьовувати програми для спільного і ефективного використання цих ресурсів», - сказав Андрій Осадчук.

Як зазначив заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич, ефективне виконання завдань в умовах операції Об’єднаних сил можливе у випадку злагодженої взаємодії військових і правоохоронних підрозділів та належного матеріально-технічного оснащення.

«Щодо технічних рішень: сьогодні в Головному управлінні поліції Донецької області буде представлено інтелектуальну систему відеонагляду, яка створена за допомогою місцевих адміністрацій, поліції та міжнародних партнерів. Це дасть змогу посилити контроль за порядком та оперативно реагувати на зміну оперативної обстановки. Проте на сьогодні є певні прогалини в законодавстві, зокрема щодо визначення повноважень під час ООС. Ці питання потребують вирішення, тому військовим та правоохоронцям потрібна державна підтримка», - наголосив Олександр Фацевич.

Про стан правопорядку на Донеччині та проблемні питання у діяльності поліції, які потребують законодавчого врегулювання, доповів т.в.о. начальника ГУНП в Донецькій області Артем Кисько.

Артем Кисько повідомив, що кількість звернень громадян за допомогою до поліції щороку зростає в середньому на 4,2%, що свідчить про налагоджену взаємодію з громадськістю та довіру населення до поліцейських.

За результатами загальнодержавного опитування, 44,1% респондентів Донецької області відзначили, що «повністю та швидше довіряють поліції». Також Донеччину віднесено до областей, в яких поліція отримала найвищі оцінки ефективності своєї роботи – 56,3%, а це четверте місце в рейтингу по Україні.

«Протягом останніх трьох років на 13% зменшилася кількість кримінальних правопорушень та на 7 % - кількість зареєстрованих тяжких та особливо тяжких злочинів, що є результатом комплексу профілактичних заходів та результатом впровадження безпекових програм та проєктів. У цьому році рівень злочинності в регіоні є одним з найнижчих в державі та складає 33 злочини на 10 000 населення», - зазначив Артем Кисько.

У своїй роботі поліція орієнтується на потреби громад, які долучаються до створення безпечного середовища.

«З поліцією Донецької області, органами місцевого самоврядування працюємо над проєктом «Поліцейський офіцер громади», щоб люди відчували себе у повній безпеці. Крім того, на Донеччині створено 14 центрі безпеки громадян, ще два будуть відкриті цього місяця. На високому рівні також є взаємодія у районах вздовж лінії зіткнення: мешканці звертаються безпосередньо і до органів самоврядування, і до поліції, та отримують допомогу», - підкреслив заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін.

За словами заступника Маріупольського міського голови Аркадія Мєшкова, впровадження інтелектуального відеоспостереження підвищило рівень безпеки в місті: зменшилася вулична злочинність та кваліфіковані угони.

«Маріуполь дає чіткий сигнал і на тимчасово окуповану територію: що тут безпечно, що в Україні борються за права та свободи громадян», - сказав Аркадій Мєшков.

Під час наради правоохоронці презентували пропозиції змін до законодавчих актів, які буде передано у профільний комітет ВРУ для подальшого розгляду та впровадження.


Відділ комунікації поліції
Донецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux